Workshop vachtvilten Dwingelderveld

Workshop vachtvilten Dwingelderveld

Na een dag zwaar werk bij schaapskooi Achter 't Zaand in het Dwingelderveld ga je met een prachtige gevilte vacht naar huis. Na een dag zwaar werk bij schaapskooi Achter 't Zaand in het Dwingelderveld ga je met een prachtige gevilte vacht naar huis..

De 'producent'De schaapskudde van Natuurmonumenten in Lhee bestaat uit Drentse heideschapen. Door hun harige lokken en dichte onderwol zijn de vachten van deze schapen heel geschikt om te vilten.Aan 't werkVilten vraagt om fysieke kracht. Met warm water, zeep én langdurig wrijven, later ook met rolbewegingen ontstaat een stevig gevilte ‘huid’. Bij dit proces word je goed begeleid, door een team van ervaren vilters. Natuurlijk stoppen we voor koffie/thee en een lekkere lunch. Dieetwensen kun je doorgeven aan secretariaatzuiddrenthe@natuurmonumenten.nl Het resultaatHet resultaat is om trots op te zijn: een prachtig, zelf gevilte vacht met lange lokken, een duurzaam en heerlijk zacht product van Drentse bodem. Er worden tips gegeven om de vacht goed te onderhouden.Tips
  • je werkt met veel water; trek kleding aan die ertegen kan.

  • draag laarzen of sandalen met een goed profiel.

  • neem een vuilniszak of grote plastic bak (wasmand?) mee, want je krijgt de vacht nat mee naar huis. Route:Zet de auto op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer, Achter 't Zaand, 7963 RA Dwingeloo en loop vandaar via het zandpad richting de hei (ongeveer 10 minuten), daarna rechtsaf richting schaapskooi. Start workshop: Schaapskooi Achter 't Zaand 4 in Lhee.

Workshop vachtvilten Dwingelderveld

Workshop vachtvilten Dwingelderveld | Foto geüpload door gebruiker Natuurmonumenten.