Hollandse Limes Classic

Hollandse Limes Classic

Deelnemers kunnen op zaterdag 10 juli vanuit huis, volledig coronaproof, op ontdekkingstocht langs de Hollande Limes, het voormalige Romeinse Rijk.

De organisatie van de Hollandse Limes Classic heeft besloten om het fietsevenement in de regio Alphen aan den Rijn dit jaar om te dopen tot een vanuit huis editie. Deelnemers kunnen op zaterdag 10 juli vanuit huis, volledig coronaproof, op ontdekkingstocht langs de Hollande Limes, het voormalige Romeinse Rijk.

Routes

Als deelnemer aan de Hollandse Limes Classic @Home kun je kiezen uit drie verschillende afstanden, namelijk 25, 65 en 110 kilometer. Iedereen kan meedoen, op de gewone fiets, mountainbike of wielrenfiets. Na inschrijving ontvangen deelnemers van de organisatie een startpakket, met daarin de gekozen route en verschillende streekproducten. De route kunnen deelnemers op eigen gelegenheid, vanuit huis, fietsen. De geweldige routes brengt de deelnemers dwars door het Groene Hart en over de Romeinse Limes. Deze grens van het voormalige Romeinse Rijk volgt de Rijn, van Katwijk aan Zee, via Alphen tot aan de Duitse grens bij Herwen. Langs de Limes zijn nog verschillende Romeinse vondsten te bewonderen, zoals bij het NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam, Museumpark Archeon en archeologisch park Matilo en Brittenburg in Katwijk. Een stukje unieke Nederlandse geschiedenis die de deelnemers op 10 juli op eigen gelegenheid kunnen ontdekken.

Van stad naar land

Naast de Romeinse vondsten fietsen de deelnemers ook langs verschillende lokale boeren, verbonden via de Groene Hart Coperatie. Hier kun je als deelnemer genieten van een lokale lekkernij, voordat je weer verder fietst. Zo zet de organisatie zich in om stad en land op een positieve manier te verbinden.  

Meedoen
Wil jij meefietsen met deze @home-editie van de Hollandse Limes Classic? Dat kan, de inschrijving is inmiddels geopend via www.hollandselimesclassic.nl. Na inschrijving ontvang je een mooi startpakket thuis vol met STREEK producten en de route. Zo kan je op zaterdag 10 juli op ontdekkingstocht over de Hollandse Limes en ondersteun je de lokale ondernemers in het Groene Hart. Het inschrijfgeld voor dit evenement is 27,50 euro.

Hollandse Limes Classic

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.