Romeinen langs de Rijn

Romeinen langs de Rijn

Conservator Jasper de Bruin neemt u mee voor een korte online rondleiding over de tentoonstelling Romeinen langs de Rijn.

Bekijk de tentoonstelling in 15 minuten....
Conservator Jasper de Bruin neemt u mee voor een korte online rondleiding over de tentoonstelling Romeinen langs de Rijn. In een kwartier tijd vertelt hij over het leven van alledag langs de Rijn, de rivier die tweeduizend jaar geleden in Nederland de noordgrens vormde van het Romeinse Rijk. U hoort verhalen over soldaten en families, bouw- en kookkunsten, spellen en vermaak, verbroedering en ruzies. En u ziet natuurlijk de archeologische objecten uit de tentoonstelling die Jaspers verhalen illustreren.

Thuis genieten van Romeinen langs de Rijn
Romeinen langs de Rijn zou oorspronkelijk tot en met 28 februari 2021 te zien zijn in het Rijksmuseum van Oudheden. Maar vanwege de tijdelijke sluiting van het museum in verband met corona, is de tentoonstelling sinds 15 december jl. niet meer te bezoeken. Met deze rondleiding kunnen we u gelukkig alsnog een blik in de tentoonstellingszalen gunnen. We hopen dat u thuis van dit online bezoekje zult genieten.

Romeinen langs de Rijn

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.