Proefopening CRASH Museum

Proefopening CRASH Museum

Dit jaar bestaat het CRASH Museum op Fort bij Aalsmeer 30 jaar. Het museum gaat op 9, 10 en 11 april open in het kader van een COVID-19

CRASH Luchtoorlog- en verzetsmuseum 45 doet mee aan een proefopenstelling in het kader van het onderzoeken van mogelijkheden om in de tijd van COVID-19 open te kunnen. Zodoende zal het museum op 9, 10 en 11 april open zijn onder een streng gereguleerd project met volle inachtneming van de Corona-richtlijnen.

Het CRASH Museum bestaat dit jaar 30 jaar. Van 9 t/m 11 april ben je van harte welkom van 11:00 uur tot 16:00 uur. Een voorwaarde voor bezoek is dat alle bezoekers van ons museum in het bezit zijn van een snel test waarmee u kunt aantonen niet met corona te zijn besmet. Die test mag maximaal 40 uur oud zijn.

Het museum bevat een unieke collectie voorwerpen en documentatie over de Tweede Wereldoorlog en dan vooral over de luchtoorlog boven Nederland en over het verzet. Er is een aantal vaste exposities te bekijken over de Meidagen van 1940, de lucht oorlog, het verzet en onderduiken. Daarnaast zijn er tijdelijke exposities met wisselende onderwerpen. Ook is er een radiokamer waar regelmatig wereldwijd contact wordt gelegd met oude zend-ontvangers uit de Tweede Wereldoorlog.

Proefopening CRASH Museum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.