Waterlinie Wandeltocht Zuiderzee

Waterlinie Wandeltocht Zuiderzee

Op 3 juli is de Waterlinie Wandeltocht Zuiderzee. Je kan kiezen uit drie afstanden. Ontdek de Stelling van Amsterdam en Nieuwe Hollandse Waterlinie en wandel o.a. door forten en het linielandschap in Weesp, Muiden en Naarden. Schrijf je in! Met de Waterlinie Wandeltocht aan de Zuiderzee heb je op 3 juli 2021 keuze uit drie afstanden. De lange (28,5 km) en korte afstand (12,5 km) starten in Weesp. De middellange afstand (17,5 km) loop je vanuit Naarden-Vesting. Onderweg zie, beleef en proef je van alles En ook met deze Waterlinie Wandeltocht steun je natuurlijk het Diabetes Fonds Schrijf je snel in

Vanaf Fort aan de Ossenmarkt in Weesp start je langs de Vecht en wandel je al snel de polder in richting de molen. Geniet daarna aan het natuurschoon van het oudste natuurmonument van Nederland: het Naardermeer. Bij molen de Onrust van Natuurmonumenten vind je de eerste stempelpost. Je stempel binnen en een beetje bijgekomen? Dan wandel je verder langs het Naardermeer en het historische pomphuis de Machine richting Naarden-Vesting met de indrukwekkende vestingmuur. In Naarden-Vesting is de tweede stempelpost, in het Nederlands Vestingmuseum. Dit is het middelpunt van de wandeltocht. Hier gaat de langste route weer verder, finisht de 12,5 km route en start de 17,5 km richting Muiden en Weesp. Vanuit Naarden-Vesting gaat deze Waterlinie Wandeltocht richting Muiderberg waar je op het strandje de volgende post vindt. Van daaruit gaat de tocht verder over de dijk richting Muiden. Vanaf de dijk kijk je uit over het prachtige Markermeer & het IJmeer, omringd door weilanden. Langzaam doemt het bekende Muiderslot op. Langs de Vestinggracht met de indrukwekkende Stenen Beer kom je vervolgens Muiden binnen. Hier komen de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen met de forten, sluizen en bastions. Vanuit Muiden start de laatste etappe langs de Vecht terug naar Weesp waar de finish bij Fort Ossenmarkt is ingericht.

Start/finish Weesp

De start- en finishlocatie in Weesp is bij Fort Ossenmarkt op Bastion Nieuwe Achtkant. Hier starten de Vestingroute en de Naardermeerroute. Voor de Vestingroute en de Zuiderzeeroute is Weesp tevens de finishlocatie.

Start/finish Naarden-Vesting
De Zuiderzeeroute begint in het Vestingmuseum van Naarden-Vesting. De Naardermeerroute finisht in het Vestingmuseum.

Startgroepen en inschrijven
Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, worden de start en finish verspreid over de dag. We starten in groepen van 300 deelnemers per groep. Is de startgroep vol, dan openen we de inschrijving voor een nieuwe startgroep. Wisselen van startgroep is na inschrijving niet mogelijk. Wil je samenlopen met iemand anders of een groepje? Schrijf je dan samen in

Prijzen
Vestingroute 28.5km 18,50
Zuiderzeeroute 17,5 16,00
Naardermeerroute 12,5 km 13,50
Jeugd t/m 17 jaar 6,50
 
Speciaal voor deze Waterlinie Wandeltocht geldt: Als je lid wordt van Natuurmonumenten, dan wandel je gratis mee Je kunt deze optie aangeven in het inschrijfformulier.

Schrijf je nu in op https://zuiderzee.waterliniewandeltocht.nl/

Waterlinie Wandeltocht Zuiderzee

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.