Speel- en bunkerpark Groede Podium (Zeeland)

Speel- en bunkerpark Groede Podium (Zeeland)

Meivakantietip! Kom met de kids ravotten op boomstammen en speeltoestellen van Speel- en Bunkerpark in Zeeland. Op de speelkubussen, kl Groede Podium is een verrassend speel-avontuur midden in de Groese Polders. Op de speelkubussen en de klimtorens, in het labyrint en de waterspeeltuin raakt uw kroost nooit uitgespeeld. Op het terras geniet u van iets lekkers, terwijl uw kinderen heerlijk spelen. In het infocentrum komt u meer te weten over de historie die dit bijzondere gebied kenmerkt. Het park was in de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) onderdeel van de Atlantikwall. Mede door de bunkers en praatpalen, komen verhalen weer tot leven.
 
Beestenboel

Geitjes, konijnen en biggetjes hebben een eigen plekje in het park, terwijl de pauwen vrij rond paraderen. Herten en ezels vindt u nt buiten het park. In het voorjaar zijn er volop lammetjes van bijzondere schapenrassen te vinden.
 
Bunkers uit de Tweede Wereldoorlog

Het park was in de Tweede Wereldoorlog onderdeel van de Atlantikwall, de Duitse verdedigingslinie langs de Europese kust. U vindt hier nog originele bunkers, welke nu onderdeel zijn van het speel- en infopark. Uniek zijn de authentieke schilderingen op de bunkers, waarmee de soldaten de bunkers als huisje camoufleerden.

Vrije toegang
Het park is bij daglicht, dagelijks gratis toegankelijk. Houd je vanwege de Corona maatregelen rekening met 1,5 meter afstand tot elkaar? Lees voor je komst de voorzorgsmaatregelen zodat Groede Podium voor ieder een veilige en fijne plek blijft. In openbare binnenruimtes is een mondkapje verplicht.

Horeca het Hoofdskwartier
Lekkere trek? Het Hoofdkwartier is door de weeks open voor van 12.30 tot 17.30 uur en in het weekend van 11.30 tot 17.30 uur. Met een ruime keuze in verse pannenkoeken en poffertjes is het Hoofdkwartier d plek om te smullen. Voor de kleine trek is er een tosti of uitsmijter en tijdens de borrel schenken we graag een streekbiertje van Dutch Bargain uit Groede, met daarbij een overheerlijke bitterbal van de Ambachterie. Ook belegede broodjes, soep, salade of friet ontbreken niet op de menukaart.

Honden aangelijnd welkom
Wij vragen u om tijdens uw bezoek honden aan de lijn te houden en er rekening mee te houden dat niet iedere gast een hondenliefhebber is.

Parkeren
Het park heeft twee toegangswegen. Als fietser of wandelaar gebruik je de afslag aan de Catsweg of Gerard de Moorsweg. Kom je met de auto? Gasten van Groede Podium kunnen de auto gratis parkeren op de ruime parking, vlakbij het Hoofdkwartier. Volg de bewegwijzering op de Gerard de Moorsweg.

Groede Podium
Gerard de Moorsweg 4
4503 PD Groede
+31 (0)117-371 210
info@groedepodium.nl

Fort met tuin vol bloemen en planten

Vijver met lelies

Rotswand met begroeiing