1

OERRR Wolven op Veluwezoom


-advertentiepositie-



OERRR Wolven op Veluwezoom

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Welkom wolf van OERRR op VeluwezoomKom naar het bezoekerscentrum Veluwezoom en loop mee met de Wolventocht! Dit is een kinderactiviteit Welkom wolf van OERRR op Veluwezoom Kom naar het bezoekerscentrum Veluwezoom en loop mee met de Wolventocht! Dit is een kinderactiviteit voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. . Let op!

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Zo wordt er ten allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Lees hier alle informatie.

Heb je het al gehoord? Er leeft een wolvenpaar met 3 welpjes op de Veluwe. Nu is niet de das maar de wolf het grootste roofdier van Nederland. Natuurmonumenten is blij met de komst van de wolf. Vandaag laten we je kennismaken met deze stoere jager.

Honger als een wolf

In Nederland is het ree het favoriete eten voor de wolf. Daar zijn er genoeg van dus honger krijgen wolven hier niet.

Meehuilen met de wolven

Heb je wel eens een wolf horen huilen? Grote kans dat het geluid je kippenvel geeft. Het is prachtig om te horen, maar ook een beetje eng. Wolven huilen om de roedel bij elkaar te houden. We gaan vandaag, net als in een roedel, huilen als de wolven.

Sporen

We gaan de wolf niet zien vandaag. Wel vertellen we je alles over de sporen die wolven achterlaten. Wist je al dat de pootafdruk van een wolf er ongeveer hetzelfde uitziet als die van een grote hond? Maar wolven laten meer sporen achter.

Welkom wolf?

Niet iedereen is blij zijn met de komst van de wolf.  Natuurmonumenten verwelkomt de wolf. Hoe denk jij hierover? Wil je je enthousiasme voor de wolf delen met je klasgenoten? Hier vind je een spreekbeurt: https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen/spreekbeurt

Praktische info

  • Koop van tevoren online een kaartje.
  • Geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
  • Dit is een gezinsactiviteit, ouders én kinderen kopen een kaartje.
  • Doe stevige schoenen aan.
  • Honden mogen helaas niet mee.
  • Draag bedekkende kleding en controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur.
  • Neem warme kleding en/of regenkleding mee.
  • Activiteit is niet geschikt als verjaardagsfeestje. Op zoek naar een verjaardagsfeestje ? Kijk op Leuk verjaardagsfeestje?

OERRR is overal

Zodra een kind de deur uitstapt, stapt het in OERRR. Want OERRR is overal: op straat, in de tuin en in het bos. OERRR is lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Een prachtige wereld ontdekken en spannende dingen in de natuur beleven. Gezond, gratis en altijd beschikbaar. Kijk snel op Wat is OERRR?

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

OERRR Wolven op Veluwezoom
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.