Hollandse Limes Classic

Hollandse Limes Classic

Deelnemers kunnen op zaterdag 10 juli vanuit huis, volledig coronaproof, op ontdekkingstocht langs de Hollande Limes, het voormalige Ro

De organisatie van de Hollandse Limes Classic heeft besloten om het fietsevenement in de regio Alphen aan den Rijn dit jaar om te dopen tot een vanuit huis editie. Deelnemers kunnen op zaterdag 10 juli vanuit huis, volledig coronaproof, op ontdekkingstocht langs de Hollandse Limes, het voormalige Romeinse Rijk.

Routes
Als deelnemer aan de Hollandse Limes Classic @Home kun je kiezen uit drie verschillende afstanden, namelijk 30, 70 en 110 kilometer. Iedereen kan meedoen, op de gewone fiets, mountainbike of wielrenfiets. Na inschrijving ontvangen deelnemers van de organisatie een startpakket, met daarin de gekozen route en verschillende streekproducten. De route kunnen deelnemers op eigen gelegenheid, vanuit huis, fietsen. De geweldige routes brengt de deelnemers dwars door het Groene Hart en over de Romeinse Limes. Deze grens van het voormalige Romeinse Rijk volgt de Rijn, van Katwijk aan Zee, via Alphen tot aan de Duitse grens bij Herwen. Langs de Limes zijn nog verschillende Romeinse vondsten te bewonderen, zoals bij het NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam, Museumpark Archeon en archeologisch park Matilo en Brittenburg in Katwijk. Een stukje unieke Nederlandse geschiedenis die de deelnemers op 10 juli op eigen gelegenheid kunnen ontdekken.

NIGRVM PVLLVM
Organisatiepartner Ipse de Bruggen stelt op 10 juli speciaal voor de Hollandse Limes Classic haar deuren open om het castellum NIGRVM PVLLVM te bekijken. Tevens zijn op het terrein van Ipse de Bruggen de wereldberoemde Zwammerschepen gevonden. NIGRVM PVLLVM heeft een bijzondere tentoonstelling ingericht met vondsten uit die tijd. Tijdens de Hollandse Limes Classic biedt Ipse de Bruggen deelnemers aan om deze unieke tentoonstelling te bekijken en is er de mogelijkheid om een Romeins bakje koffie te drinken. Dit wordt volledig verzorgd door de clinten van Ipse de Bruggen.

Van stad naar land
Naast de Romeinse vondsten fietsen de deelnemers ook langs verschillende lokale boeren, verbonden via de Groene Hart Coperatie. Hier kun je als deelnemer genieten van een lokale lekkernij, voordat je weer verder fietst. Zo zet de organisatie zich in om stad en land op een positieve manier te verbinden.  

Meedoen
Wil jij meefietsen met deze @home-editie van de Hollandse Limes Classic in Alphen aan den Rijn? Dat kan De inschrijving is inmiddels geopend via www.hollandselimesclassic.nl. Na inschrijving ontvang je een mooi startpakket thuis vol met STREEK producten en de route. Zo kan je op zaterdag 10 juli op ontdekkingstocht over de Hollandse Limes en ondersteun je de lokale ondernemers in het Groene Hart.

Praktische informatie
Afstanden: 30, 70 of 110 km
Prijzen:
- 30 km kinderen tot 12 jaar gratis en overige deelnemers 10 euro
- 70 en 110 km 20 euro

Hollandse Limes Classic

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.