Opening tentoonstellingen


-advertentiepositie-



Opening tentoonstellingen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondag 5 juni opent het Kunstfort weer haar deuren met twee nieuwe tentoonstellingen. Om 13:00 opent de tentoonstelling van Katja No Op zondag 5 juni opent het Kunstfort weer haar deuren met twee nieuwe tentoonstellingen.

In de metalen Genieloods presenteert het Kunstfort een nieuwe solotentoonstelling van Katja Novitskova. Katjas kritische blik op verleden, heden en toekomst binnen en buiten de kunstwereld vertrekt hier vanuit een openbaar beschikbare databank van meer dan 10.000 afbeeldingen van eiwitten en virussen uit menselijke lichamen. In haar nieuwe tentoonstelling onderzoekt ze de relatie tussen organisme, design en kapitaal. En verwerkt haar gedachten over biodiversiteit, organisch ontwerp, biodatabases en hybride moleculaire structuren in een installatie met hangende objecten en nieuw videowerk in het historische wapenarsenaal van het Kunstfort.

In het historische fortgebouw presenteert het Kunstfort een sculpturententoonstelling. In de betonnen architectuur komt het intrigerende werk van Carel Visser, Agata Ingarden en Ad de Jong samen. Hergebruik van alledaagse objecten en de spanning tussen directe en symbolische lading van industrile en natuurlijke materialen is een rode draad in de tentoonstelling.

In deze tentoonstelling wordt werk getoond van drie sculptuur makers, uit drie verschillende generaties. Carel Visser (Nederland, 1928-2015) was een visionaire naoorlogse beeldhouwer die werkte met sculptuur, tekeningen en collages. Op het fort worden de fantasierijke sculpturen met combinaties van afgedankte en natuurlijke materialen uit zijn latere periode getoond. Ad de Jong (Nederland, 1953) maakt installaties van epoxyhars. Zijn dynamische werken hebben door vorm, kleur en materiaal het midden hebben tussen alien en organisch, wat zich doorzet in een nieuw tijdelijk beeld van de kunstenaar in de buitenruimte van het forteiland. In Agata Ingardens (Polen, 1994) beelden versmelt natuur en niet-natuur, waarbij zij op themas van verval, productie en industrialisatie reflecteert.

 Bezoek www.kunstfort.nl

Opening tentoonstellingen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.