Kruidenwandeling Oostvaardersplassen - Almere

Kruidenwandeling Oostvaardersplassen - Almere

Wandel mee met kruidenvakvrouw Gitte de Haas en kom meer te weten over de geneeskrachtige werking van planten en bloemen die je onderwe

Ontdek de wondere wereld van wilde planten en kruiden. Fytotherapeut, ofwel kruidenvakvrouw, Gitte de Haas neemt je mee voor een bijzondere wandeling over de geneeskrachtige werking van planten en bloemen. Veel planten die we als voedsel gebruiken, hebben ook een geneeskrachtige werking. Planten die gewoon bij jou in de buurt staan en waar je zo voorbij zou lopen. Tijdens de wandeling leer je de kruiden echt te aanschouwen, merk je dat bij sommigen de geur onmiskenbaar is en ontdek je verschillen in structuur, waardoor determinatie mogelijk is. Ook ga je zelf olie maken! Dit alles op een veilige manier, ook daar wordt aandacht aan besteed. De wandeling is interactief, er is veel aandacht voor het beantwoorden van vragen over de kruiden die je onderweg tegenkomt. Nieuwsgierig naar de geneeskunst uit grootmoeders tijd? Wandel dan mee!


Dit is een samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Stad & Natuur Almere.


  • Startlocatie: vóór de ingang van Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders

  • Kleed je op het weer en trek laarzen of wandelschoenen aan

  • De wandeling is voor iedereen die geïnteresseerd is in kruiden en geneeskrachtige planten. De tocht gaat deels over onverharde paden en is daarom helaas niet toegankelijk voor mindervaliden.

  • Honden zijn niet toegestaan

  • De excursie is uit te breiden met een lunch voorafgaand aan de wandeling. Deze staat voor je klaar in Paviljoen de Oostvaarders bij aankomst in het Natuurbelevingcentrum. De lunch bestaat uit een flammkuchen naar keuze, inclusief 1 drankje naar keuze (fris, koffie of thee).

Kruidenwandeling Oostvaardersplassen - Almere

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.