Een lezing op zaterdag en actie op zondag

Een lezing op zaterdag en actie op zondag

Vaderdag weekend, een lezing op zaterdag en een actie op zondag. Vaderdag weekend, een lezing op zaterdag en een actie op zondag.
Zaterdag 19 juni
Lezing: De Grootste Missie van de 8e Luchtmacht in WO 2
Wilt U meer weten over de grootste bombardementsmissie van de Tweede Wereldoorlog? Die missie is door meer dan 2.000 bommenwerpers en jagers uitgevoerd op 24 december 1944. Deze missie was een knap staaltje logistiek, planning en cordinatie, want de operatie was volledig met de hand berekend en gepland.

Joost de Raaf heeft deze missie uitgebreid bestudeerd en geeft deze boeiende lezing op zaterdag 19 juni om 10.30 uur en om 12:30. Hij vertelt uitgebreid over deze grootste missie die de Achtste Luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft uitgevoerd. Met o.a. Google Earth en historische fotos wordt een beeld geschetst van de omvang van deze missie.
Zondag 20 juni : Vaderdag actie
Op Vaderdag heeft het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45 een actie. Vaders en grootvaders onder begeleiding van hun kinderen en/of kleinkinderen betalen half geld, dus geen 6,00 maar 3,00. Kinderen van 12 jaar en ouder betalen de normale toegangsprijs.
Let op: vaders en grootvaders die niet door hun kinderen en/of kleinkinderen worden begeleid betalen de normale toegangsprijs.

Openingstijden
Deze lezing is goed te combineren met een uitgebreid bezoek aan het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum 40-45. Het museum is geopend op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en de 2e zondag van de maand ook van 10.00 tot 16.00 uur.
De toegang bedraagt 6,00 voor volwassenen en 3,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.
Toegang reserveren
Een reservering is voor maximaal 4 personen, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen van eenzelfde huishouden. Als gevolg van de beperkingen ingevolge de COVID-19 richtlijnen moeten bezoekers 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen. Bezoekers van het museum, en de lezing moeten zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/. Per lezing kan een beperkt aantal toehoorders worden toegelaten, dus geef u snel op.

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum 40- 45 kunt U de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.

Een lezing op zaterdag en actie op zondag

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.