Ronde van de Stelling van Amsterdam

Ronde van de Stelling van Amsterdam

Vanuit Uitgeest en Uithoorn kunnen fietsliefhebbers op zondag 22 augustus 2021 genieten van een prachtige zomerse tocht langs de Stelli Maak een prachtige zomerse tocht langs de Stelling van Amsterdam. Tijdens een rit van 25, 65, 120 f 170 km ontdek je (een deel van) de oude verdedigingslinie rondom Amsterdam, welke werd aangelegd om de hoofdstad in tijden van oorlog te beschermen.

Routes
De routes over 25, 65, 120 en 170 km nemen deelnemers mee door het weidse en groene waterlandschap in en om Amsterdam. Over de liniedijken en langs forten, sluizen en vestingsteden. Maar ook moderne waterwerken zoals de fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal zijn opgenomen in de route. De 25 en 65 km zijn geschikte afstanden voor de genietende fietser. De fanatiekere fietser kan zich wagen aan de langere afstanden van 120 en 170 km. Onderweg worden uitgebreide verzorgingsposten ingericht.

Goede doel
Als je in Noord-Holland woont is de natuur altijd dichtbij. Je vindt onze 96 natuurgebieden in alle uithoeken van de provincie. Van deze Noord-Hollandse natuur kun je altijd genieten en recreren, alleen of met anderen. Landschap Noord-Holland is ook eigenaar van vijf forten van de Stelling van Amsterdam en de omliggende natuurgebieden.

Fiets je mee met de Ronde van de Stelling van Amsterdam? En wil je blijven genieten van deze prachtige natuur waar je langs fietst? Draag dan met jouw sportieve prestatie bij aan de natuur in Noord-Holland.

Tarieven

170 km     18,-
120 km     16,-
65 km     14,-
25 km     12,-

Ronde van de Stelling van Amsterdam

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.