Unieke cultureel-historisch spel in Zeilfort

Unieke cultureel-historisch spel in Zeilfort

Unieke cultureel-historisch spel in Zeilfort Kudelstaart Unieke cultureel-historisch spel in Zeilfort Kudelstaart

Ook zo nieuwsgierig naar het Fort Kudelstaart, dat al decennia is afgesloten voor het publiek?
Binnenkort hebt u de mogelijkheid meer over de geschiedenis van het fort te leren door deel te nemen aan een uniek cultureel en recreatief -coronaproof- spel op het Fort. Het Fort Kudelstaart is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, die de status heeft van UNESCO Werelderfgoed.

Interactief spel
In afwachting van de start van de ontwikkelplannen voor het fort, stelt Zeilfort B.V.  het fort -na aanmelding- open voor deelnemers aan het spel. U heeft dus de unieke mogelijkheid om toegang tot het fort te verkrijgen, terwijl het nog niet voor publiek is geopend.
In groepen van 4 tot 12 personen leren bezoekers spelenderwijs over het fort, haar functie en haar geschiedenis in een unieke, interactieve beleving. De pop-upbeleving is door Turf Aalsmeer opgezet in samenwerking met de Aalsmeerse ondernemer Niels Tenhagen van Escape Lab en is Fort K gedoopt.
Het is vanaf deze zomer tijdelijk te reserveren, tot het Zeilfort tot watersport-hotspot omgetoverd mag worden.

Het spel
Het verhaal is als volgt: Het geheimzinnige genootschap Activae Aqua Alsmare heeft het fort gekraakt om onderzoek te doen naar het bijzondere water dat eronder ligt opgeslagen. Ga in 1 of 2 teams de uitdaging aan om het fort binnen te dringen en dit genootschap uit het fort te verdrijven. Welk team lukt dit als eerst binnen 75 minuten?
Al spelende leer je over de functie van het fort, over de Stelling van Amsterdam en over de kracht en het nut van water.

Voor nadere informatie en/of opgeven van uw groep: www.fortk.nl,  info@fortk.nl of +31(6)12688037

Unieke cultureel-historisch spel in Zeilfort

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.