Nationale Archeologiedagen

Nationale Archeologiedagen

Op zaterdag 19 juni bieden de Musea Zutphen een leuk archeologisch programma aan. Tussen 11 en 16 uur staat de mobiele ArcheoHotspot bij het museum. Je kunt een speurtocht doen, bijzondere archeologische vondsten bekijken en op Archeojacht door het centrum van de stad.

Aan de achterkant van de Musea Zutphen staat de mobiele ArcheoHotspot samen met Team Archeologie. Bij de ArcheoHotspot mag je zelf botten van dieren aanraken, bekijken en vergelijken, om erachter te komen wat voor botten het zijn en bij welke dieren ze horen. Met de activiteit “Tussen Schat en Schroot” kun je bij Team Archeologie je eigen meegebrachte archeologische vondsten laten determineren.

Speurtocht Kruip in de huid van de archeoloog
Bij de ArcheoHotspot kun je ook een kortingskaartje krijgen voor Musea Zutphen, met gratis speurtocht Kruip in de huid van een archeoloog. Bezoek het Stedelijk Museum Zutphen, dat vol ligt met bijzondere archeologische vondsten. Je komt hier meer te weten over o.a. de Prinses van Leesten, Krijger Gerward en een Viking-slachtoffer uit 882. In het Auditorium kun je tot 15 uur meekijken hoe vrijwilligers van Team Archeologie aardewerk restaureren.

Archeojacht door Zutphen
Wil je nog meer weten over Zutphen? Bij de ArcheoHotspot kun je de route - van ± 1,3 km - krijgen voor een Archeojacht door het centrum. Op verschillende locaties kom je oude bewoners tegen, die je iets kunnen vertellen over deze locatie of over hun ambacht. Scoor bij elke bewoner een kraal, waarmee je na afloop bij de ArcheoHotspot je eigen ketting of armband kunt rijgen.

Praktische informatie
De ArcheoHotspot vind je aan de achterzijde van het museum, naast de archeologische dienst in de Kuiperstraat. De toegang buiten is gratis. Voor de entree van Musea Zutphen kun je bij de ArcheoHotspot een kortingskaartje krijgen, Museumkaarthouders hebben gratis toegang.

Nationale Archeologiedagen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.