Schuttersdag december


-advertentiepositie-



Schuttersdag december

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondag 19 december heeft @VestingmuseumNL de maandelijkse Schuttersdag! Tussen 14:00-16:00 uur laten de kanonniers van het museum de Op zondag 19 december heeft Het Nederlands Vestingmuseum de maandelijkse Schuttersdag Tussen 14:00-16:00 uur laten de kanonniers van het museum de Napoleontische Tijd in Naarden-Vesting herleven. Uitgerust in de uniformen van het Nederlands leger uit 1814/15 verzorgen de kanonniers twee optredens, waarbij de kanonnen die in 1810 werden gegoten voor Napoleon worden afgevuurd.

De kanonniers van het museum nemen u mee terug naar het jaar 1814: na het verlies van Napoleon in de Slag bij Leipzig, trokken de Fransen zich eind 1813 terug op hun eigen grondgebied. Zo kwam er ook in ons land een einde aan 18 jaar Franse overheersing. In Naarden bleef het Franse garnizoen echter hardnekkig verzet bieden en weigerde de vesting te verlaten. Hierop volgde een halfjaar durende belegering door het net opgerichte Nederlandse leger om Naarden-Vesting te ontzetten.

In kazemat IJ van Het Nederlands Vestingmuseum is momenteel de tentoonstelling Beleg van Naarden 1814 te zien. Hierin worden afbeeldingen van schilderijen en prenten van Pieter Gerardus van Os getoond, die als vrijwilliger actief was tijdens de belegering van Naarden-Vesting. Ook zijn er verschillende wapens en objecten te zien uit de Napoleontische Tijd; zoals eigendommen van Generaal Kraijenhoff die het bevel voerde tijdens het Beleg van Naarden.

 Bezoek www.vestingmuseum.nl

Schuttersdag december
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.