Kijken op Fort Kijkuit

Kijken op Fort Kijkuit

Wil je eens rondkijken op Fort Kijkuit onder begeleiding van een boswachter en fortengids? Kom tijdens het Fortenfestival op zondag 5 september langs (reserveren hoeft niet) en laat je verrassen door deze mooie groene historische locatie!

Bezoek het wacht- en kruithuis
Samen met de fortengids wandel je over het fortterrein en hoor je alles over de bijzondere geschiedenis van deze plek. Op het terrein staan drie gebouwen die samen Fort Kijkuit vormen. Onder begeleiding van de gids krijg je een onder meer uniek kijkje in het wachthuis, het gebouw waarin nu de boswachters werken. Ook het kruithuis kun je beozoeken.

OERRR
Bezoekers op het fort worden ontvangen door een boswachter. Heb je vragen, dan kun je altijd bij hen terrecht. Op het terrein zijn een paar leuke OERRR-opdrachtjes uitgezet voor de kinderen, die zij mt of zonder boswachter kunnen doen. Geniet van de enorme variatie aan bloemen en kruiden op het fort. Of bekijk vanaf het uitzichtspunt de Horstermeerpolder en natuurgebied De Put.

Leden van Natuurmonumenten mogen gratis het fort bezoeken. Neem  je lidmaatschapspasje mee Nog geen lid? Dat kun je op Fort Kijkuit regelen.

Kijken op Fort Kijkuit

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.