Het Carnaval der Bedreigde Dieren

Het Carnaval der Bedreigde Dieren

Op 4 september 2021 vindt een unieke locatievoorstelling plaats op Landgoed Bleijendijk in Vught. Musici en bekende dichters brengen daar op muzikale en poëtische wijze odes aan bedreigde diersoorten. Al wandelend over het landgoed krijgt u op verrassende plekken nieuwe composities en gedichten te horen. Denk aan een gedicht dat door de bomen naar beneden komt zweven of een duet aan de oever van een vennetje. Na een spetterende finale op een open plek in het bos kunt u nagenieten met een heerlijke lunch of borrelplank.

Het Carnaval der Bedreigde Dieren is geïnspireerd op Le Carnaval des Animaux van de Franse componist Camille Saint-Saëns. De makers willen op een originele en positieve manier het thema van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit onder de aandacht brengen. Er wordt al zoveel gesomberd, laten we ook eens kijken naar wat we hebben en willen behouden! Dus komt u luisteren naar de muzikale mare van de onechte karetschildpad? En gaat u mee op zoek naar de lofzang op de okapi, die ergens diep in het bos weerklinkt?

Onderdeel van het project is een samenwerking met lokale muziekgezelschappen. Per voorstelling schrijft een groep kinderen en jongeren uit de regio onder begeleiding een eigen ode aan een plaatselijk bedreigde diersoort (opgeven kan via de website). Diverse bekende dichters, zoals Ingmar Heytze, Judith Herzberg en Hans Dorrestijn maken een gedicht voor de voorstelling.

Het Carnaval der Bedreigde Dieren

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.