Het Zwanenwater van verleden tot heden

Het Zwanenwater van verleden tot heden

Wandel met de boswachter door het gebied en luister naar de markante verhalen van vroeger tot heden Wandel met de boswachter door het gebied en luister naar de markante verhalen van vroeger tot heden.

Het Zwanenwater wordt al meer dan 45 jaar beheerd en beschermd door Natuurmonumenten. De geschiedenis van het gebied gaat echter honderden jaren terug. Ontdek de markante verhalen van het Zwanenwater!Tijdens een prachtige wandeling door de natuur van het Zwanenwater vertelt de boswachter over de rijke historie. Bijvoorbeeld over het ontstaan van het Zwanenwater, de eigenaren door de jaren heen, de jachtpartijen die plaatsvonden en het Zwanenwater tijdens de Tweede Wereld Oorlog.Dankzij steun van Natuurmonumenten-leden aan de actie 'Behoud Zwanenwater nu en later...' in 1972 heeft Natuurmonumenten het gebied aan kunnen kopen. Wat doet Natuurmonumenten om het Zwanenwater te beschermen en behouden voor de toekomst?Ontdek alles tijdens deze bijzondere excursie.Handig om te weten
  • De excursie duurt 2½ uur.

  • Trek stevige wandelschoenen aan.

  • Controleer jezelf altijd op teken na een activiteit in de natuur.

  • Wisselvallig weer voorspeld? Neem regenkleding mee.

  • Vergeet je fotocamera en/of verrekijker niet!Let op!Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Zo wordt er ten allen tijde 1,5 meter afstand gehouden.

Het Zwanenwater van verleden tot heden

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.