Wandeling 't Heidehuis

Wandeling 't Heidehuis

Een wandeling langs een relatief nieuwe aanwinst en over een nieuwe route op Warnsborn.

Eind 2017 is ‘t Heidehuis in bezit gekomen van Geldersch Landschap & Kasteelen. Daarna is het gerestaureerd en geschikt gemaakt voor bewoning. Tijdens deze excursie zal de boswachter je een bijzonder verhaal over de eerste bewoners vertellen. Door particuliere bewoning kunnen we het huis helaas niet van binnen bezichtigen. Wel hoort u voor wie het huis bedoeld is. De buitenkant is echter ook zeer de moeite waard evenals de ligging. Ook zal kennis worden gemaakt met een nieuwe wandelroute op het meest noordelijke deel van Warnsborn. Tot slot kan nog een bezoek worden gebracht aan het kerkhof van Schaarsbergen waarop twee rijksmonumentale graven zijn, o.a. van mr. Baron Brantsen, heer van Zypendaal. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: Start om 13.30 uur. Duur: ca. 2-2,5 uur. Afstand ca. 5 km.
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Startlocatie: parkeren bij zijweg Kemperbergerweg voor viaduct A12 vanaf Arnhem. Op de Kemperbergerweg bij Pannenkoekenhuis Schaarsbergen links, op ventweg weer links en 1e weg rechts richting tennisbaan.
  • Informatie: Peter Palstring, tel. 06-47966663 of Dirk van der Plaat, tel. 06-28 84 93 31.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Reserveren

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Kasteel Doorwerth met ophaalbrug

Interieur Kasteel Doorwerth

Activiteiten op Kasteel Doorwerth