Herfstvakantie

Herfstvakantie

Er zijn weer allemaal leuke dingen te doen. Kom schilderen met bladeren, knutselen in het kasteel of . ontmoet echte ridders.

Van 16 tot en met 24 oktober 2021 is het herfstvakantie bij het Muiderslot. Er zijn dan weer allemaal leuke dingen te doen. Kom schilderen met bladeren, knutselen in het kasteel of . ontmoet echte ridders.

Speciale herfsteditie van de tuinsafari
In de herfst zien de kasteeltuinen er heel anders uit dan in de zomer. Kom mee op pad over de vestingwallen en ontdek de kasteeltuinen van het Muiderslot in de herfst. De tuinsafaris zijn op 18 t/m 22 oktober om 11:30 & 13:30.

Tie-Dyen met natuurlijke verf
Op de woensdag en de vrijdag kunnen kids zich inschrijven voor een workshop tie-dyen met natuurlijke verf Maak een meesterwerk van je T-shirt, die je uiteraard mee naar huis mag nemen. Reserveer je kaartje en doe mee om 11:30 uur of om 13:30 uur.

Natural beauty workshop
Kinderen kunnen op 16 oktober aanschuiven voor onze natural beauty workshop: we gaan met natuurlijke materialen uit de kasteeltuin zalfjes en maskers maken

Creatief voor kids & kinderen de baas
Tijdens de herfstvakantie kun je dagelijks aanschuiven bij onze creatieve workshops in het kasteelatelier. Het thema van de kinderboekenweek dit jaar is worden wat je wil, en een aantal bewoners van het Muiderslot weet al precies wat ze worden als ze later groot zijn. Ridders, bakker, tuinvrouw of toch schilder, we hebben van alle bewoners brieven verzameld waar ze vertellen wat ze worden als ze later groot zijn. Kun jij ons helpen om aan de hand van deze brieven portretten te maken van de bewoners en hoe ze er later uit gaan zijn als ze geworden zijn wat ze willen? Ook is er een knutselhoek, waar je kunt schilderen met bladeren, zelf regendruppels kunt maken en nog veel meer.

Mocht je benieuwd zijn hoe het Muiderslot eruit ziet als het gerund zou zijn door kinderen Kom dan langs op 20 of 22 oktober, want dan zijn kinderen de baas bij het Muiderslot Kids van verschillende basisscholen uit de buurt hebben het dan voor het zeggen, dus laat je verrassen.

Oog in oog met echte ridders
Op 23 en 24 oktober 2021 logeren er echte ridders op het Muiderslot. Het hele weekend wordt er zowel binnen als buiten muziek gemaakt, gekookt (en geproefd), gevochten en weer goed gemaakt. Er is veel te zien en vooral ook veel te doen. Tijdens dit weekend geldt een toeslag van 2,50 op de reguliere entreeprijs.

Herfstvakantie

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.