Violiste Le Coultre en gitarist van Hees

Violiste Le Coultre en gitarist van Hees

Violiste Floor Le Coultre en gitarist Martin van Hees spelen op Fort Nieuwersluis op zaterdag 9 oktober tijdens het Kamermuziekfestiva klinken vandaag in een fort dat ruim vr de eenwording van Europa nog ter verdediging tegen andere Europese staten werd gebouwd. Gelukkig is het fort nu een monument en kun je genieten van virtuoze en melancholische muziekstukken, en alles wat daar tussenzit. Floor en Martin gaan gewoon voor the full monty: barok, romantiek, volksmuziek, modern. Een patchwork van stijlen en tijden aan elkaar geborduurd door twee fantastische musici.

Programma

Floor Le Coultre, viool
Martin van Hees, gitaar

A. Vivaldi: Agitata da due venti
J. Brel: L'amour est mort
B. Britten: Cuckoo
Griekse trad.: Thalassa & Armenaki
G.F. Handel: Ombra mai fu
M. de Falla: Siete canciones populares espaolas: Jota, Nana, Polo
L. Berio: Folk Songs: Loosin Yelav, Ballo, Black is the colour, Rossignolet du bois
N. Paganini: Centone di sonata op. 64 nr.1
J. Brel: La chanson des vieux amants

Coronatoegangsbewijs
In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Fort Nieuwersluis

Op Fort Nieuwersluis komt de veelbewogen geschiedenis van dit kleine dorpje tot leven. Door haar strategische locatie maakte Nieuwersluis deel uit van de Oude Hollandse Waterlinie en later de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze waterlinie beschermde in de 19e eeuw de steden in Utrecht en Holland. Halverwege de negentiende eeuw is op Fort Nieuwersluis een torenfort gebouwd. Later zijn er aarden wallen, geschutsopstellingen, een bomvrije kazerne en drie remises toegevoegd. Tijdens de Koude Oorlog was Fort Nieuwersluis ingericht als commandopost van de Bescherming Bevolking (BB). Hier kun je sinds 2020 meemaken hoe een bomoefening van de BB verliep.

Voorafgaand aan het concert kun je een kijkje nemen in de commandopost. De aanwezige fortengids kan je meer vertellen over deze boeiende plek. Ook is het mogelijk om een ommetje over het fort te maken of iets te drinken in de Kazernekeuken op het fort.

Praktische informatie
Parkeren kan op het fortterrein.
Kazernekeuken is open voor koffie.
Kom een uurtje eerder en neem een kijkje op het fort.

Violiste Le Coultre en gitarist van Hees

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.