Topviolist Erten Deniz Ispir

Topviolist Erten Deniz Ispir

Topviolist Erten Deniz Ispir speelt op Fort Ellewoutsdijk op 9 oktober tijdens het Kamermuziekfestival van Natuurmonumenten #nmf #forte Vandaag speelt de geweldige Turkse violist Erten Deniz Ispir een programma dat je ver terug brengt in de tijd, nog ver voordat het verdedigingsfort Ellewoutsdijk gebouwd werd. Van Bach tot aan Franse hedendaagse muziek kun je je mee laten voeren in een tijdreis door de muziekgeschiedenis. Een geschiedenis van prachtige kunst en geen oorlogen

Programma

Het programma bestaat uit een concert om 20.00 uur en een rondleiding in het fort voorafgaand om 19.00 uur.

Erten Deniz Ispir, viool

J.S. Bach: Adagio en Fuga uit Sonate voor viool solo in g, BWV 1001
N. Paganini: Capriccio nr. 11
Eric Tanguy: Sonata Breve
E. Ysae: Sonate nr. 6 in E "Quiroga"

Coronatoegangsbewijs
In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Dan liever de lucht in
Als de Belgen zich in 1830 afscheiden van Nederland, krijgt commandant Jan Van Speijk de opdracht om op de Westerschelde alle schepen van en naar Antwerpen te controleren. Bij een operatie begin 1831 raakt hij in de problemen met de Belgen. Van Speijk weigerde zich over te geven, stak zijn sigaar in een vat buskruit en bracht zijn schip tot ontploffing. Hij nam 27 bemanningsleden mee de dood in. Dat hij daarbij uitriep: Dan liever de lucht in, is twijfelachtig, maar gaf hem in ieder geval mythische status. De bewaking van de scheepvaartroute moest natuurlijk wel doorgaan. Aan weerszijden van de Westerschelde werden enkele forten gebouwd, waaronder Fort Ellewoutsdijk.

Praktische informatie
Gratis parkeren in haventje van Ellwoutsdijk.
Het fort is toegankelijk voor mindervaliden.

Topviolist Erten Deniz Ispir

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.