OERRR Paddenstoelenexpeditie voor gezinnen in de Kaapse Bossen

OERRR Paddenstoelenexpeditie voor gezinnen in de Kaapse Bossen

Heb jij superogen? Mooi! We gaan speuren naar paddenstoelen. Kom mee! Heb jij superogen? Mooi! We gaan speuren naar paddenstoelen. Kom mee! .

Met de boswachter op zoek naar paddenstoelenIn het najaar barst het bos van de paddenstoelen. Als het geregend heeft, schieten ze letterlijk de grond uit. De boswachter kan je er vanalles over vertellen. Want wist je dat een paddenstoel een hoed draagt? En weet je welke verrassing onder die hoed verstopt zit? Neem een spiegeltje mee, zodat je het zelf kunt zien! Na de wandelingDe wandeling eindigt bij De Kaap, middenin het bos. Deze uitkijktoren is zeker 25 meter hoog. Hoeveel traptreden tel jij als je omhoog klimt? Bovenop is het even wennen aan de hoogte, maar dan... een supergaaf uitzicht!Speciaal voor gezinnenVanwege het coronavirus en de richtlijnen van het RIVM is er voor deze expeditie slechts ruimte voor 2 gezinnen per gids. De ticketprijs is voor een huishouden. Per huishouden boek je dus 1 ticket. Handig om te weten
  • De wandeling met de boswachter start bij de parkeerplaats Groene Entree Kaapse Bossen en eindigt bij de uitkijktoren De Kaap. Vanaf hier is het nog een kleine kilometer terug naar het startpunt.

  • We lopen over brede, maar ook over smallere bospaden. Sommige paden zijn lastig begaanbaar met een buggy of kinderwagen.

  • Laat de hond thuis. 

  • Draag stevige schoenen en kleed je lekker warm aan. 

  • Controleer jezelf en je kinderen op teken na een activiteit in de natuur.

  • Lees hier meer informatie over de richtlijnen voor het coronavirus en een bezoek in de natuur

OERRR Paddenstoelenexpeditie voor gezinnen in de Kaapse Bossen

OERRR Paddenstoelenexpeditie voor gezinnen in de Kaapse Bossen | Foto geüpload door gebruiker Natuurmonumenten.