Natuurparken Utrecht

UITgelicht

natuurparken in Utrecht (15)

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

driebergen, Utrecht  -  Tussen Driebergen en Rhenen is een natuurlijke schat van 10.000 hectare groot te vinden. Het nationale park herbergt vele dieren als reeën, dassen en een diversiteit aan vogels.

elke dag geopend 

Schaapskooi Heidestein

zeist, Utrecht  -  Breng een bezoekje aan de Drentse heideschapen die op landgoed Heidestein in Zeist lopen. Bij de Schaapskooi leren kinderen veel leuke dingen over de natuur.

open op zondag - soms geopend op zaterdag 

Natuurpark Stichtse Lustwarande

de bilt, Utrecht  -  Iedereen verlustigt zich in het natuurpark Stichtse Lustwarande. Ontdek de unieke gordel van buitenplaatsen van De Bilt tot aan Rhenen.

elke dag geopend 

Bloeidaal

amersfoort, Utrecht  -  Natuurgebied Bloeidaal werd aangelegd om de Gelderse Vallei weer in zijn oude glorie te herstellen. De natuur gaat er z'n gang en het is een populaire wandelplek.

elke dag geopend 

Landgoed Haarzuilens

haarzuilens, Utrecht  -  Rondom Kasteel de Haar ligt een mooi natuurgebied. Kom naar Landgoed Haarzuilens om heerlijk te wandelen, fietsen of te ontspannen.

elke dag geopend 

Landgoed Den Treek-Henschoten

woudenberg, Utrecht  -  Landgoed Den Treek-Henschoten is een prachtig stukje natuur in de buurt van Woudenberg. In dit bosrijke gebied vind je kilometerslange wandel-, fiets- en ruiterroutes. Het bos is ook populair bij mountainbikers.

elke dag geopend 

Birkhoven

amersfoort, Utrecht  -  Aan de rand van Amersfoort vind je de bossen van Birkhoven. Een prachtig natuurgebied om te wandelen, paardrijden of de hond uit te laten.

elke dag geopend 

Nimmerdor

amersfoort, Utrecht  -  Vroeger een landgoed, tegenwoordig een stadsbos. Nimmerdor is een gigantisch en sprookjesachtig bosgebied in Amersfoort met meerdere wandel- en fietsroutes.

elke dag geopend 

Stadspark Schothorst - Natuur in Amersfoort

amersfoort, Utrecht  -  Graslanden, bossen en open water: Stadspark Schothorst is een park in Amersfoort met een afwisselend landschap! Wandel rond door de natuur en laat de kinderen ravotten in de natuurspeelplaats.

elke dag geopend 

De Schammer

stoutenburg, Utrecht  -  De Schammer werd aangelegd om de Gelderse Vallei een natuurlijke boost te geven. Inmiddels is de natuur er hersteld en is het een puur, ruig natuurgebied geworden. De Schammer is geliefd bij wandelaars.

elke dag geopend 

Máximapark Utrecht

vleuten, Utrecht  -  Koningin Máxima opende hoogstpersoonlijk haar eigen Máximapark. Dit park is zo groot als de Utrechtse binnenstad en herbergt onder meer een speeltuin, een restaurant en diverse sportfaciliteiten.

elke dag geopend 

Park Vliegbasis Soesterberg

soest, Utrecht  -  De zwaarbewaakte stallen van F15's zijn nu groen van het mos en de shelter waar militairen zich verscholen is nu een thuis voor vleermuizen. Park Vliegbasis Soesterberg is een landschap met een enerverend verleden.

elke dag geopend 

Win vrijkaartjes voor Batavialand in Lelystad

prijsvraag Batavialand is dé plek in Nederland waar je voelt hoe we door de eeuwen heen samenwerken met de zee. Stap in de wereld van land ontginnen en bodemvondsten, ervaar hoe de Nederlandse handelsgeest en de scheepsbouw de handen ineensloegen en ontdek hoe ons maritiem verleden de wortels van de...

UITagenda Utrecht natuurparken

UITagenda

Activiteit toevoegenWat te doen? Bekijk de volledige Natuurparken Utrecht UITagendaWat te doen vandaag? Bekijk de tips van de redactie

donderdag

4 juni 2020Varen langs het drijvend land van de MolenpolderRoofvogels van boswachterij AusterlitzVaren langs het drijvend land van de MolenpolderVaren langs het drijvend land van de MolenpolderNatuur en historie van het Leersumse VeldOntdek Fort op de Ruigenhoekse Dijkdonderdag 4 juni 2020

vrijdag

5 juni 2020Varen langs het drijvend land van de MolenpolderRoofvogels van boswachterij AusterlitzVaren langs het drijvend land van de MolenpolderVaren langs het drijvend land van de MolenpolderNatuur en historie van het Leersumse VeldOntdek Fort op de Ruigenhoekse Dijkvrijdag 5 juni 2020

zaterdag

6 juni 2020Varen langs het drijvend land van de MolenpolderRoofvogels van boswachterij AusterlitzVaren langs het drijvend land van de MolenpolderVaren langs het drijvend land van de MolenpolderNatuur en historie van het Leersumse VeldOntdek Fort op de Ruigenhoekse Dijkzaterdag 6 juni 2020

zondag

7 juni 2020Roofvogels van boswachterij AusterlitzVaren langs het drijvend land van de MolenpolderVaren langs het drijvend land van de MolenpolderNatuur en historie van het Leersumse VeldOntdek Fort op de Ruigenhoekse DijkVaren langs het drijvend land van de Molenpolderzondag 7 juni 2020

maandag

8 juni 2020Varen langs het drijvend land van de MolenpolderVaren langs het drijvend land van de MolenpolderNatuur en historie van het Leersumse VeldOntdek Fort op de Ruigenhoekse DijkVaren langs het drijvend land van de MolenpolderRoofvogels van boswachterij Austerlitzmaandag 8 juni 2020

dinsdag

9 juni 2020Varen langs het drijvend land van de MolenpolderVaren langs het drijvend land van de MolenpolderNatuur en historie van het Leersumse VeldOntdek Fort op de Ruigenhoekse DijkVaren langs het drijvend land van de MolenpolderRoofvogels van boswachterij Austerlitzdinsdag 9 juni 2020