Natuurparken Utrecht

natuurparken in Utrecht (16)

De Schammer

stoutenburg, Utrecht  -  De Schammer werd aangelegd om de Gelderse Vallei een natuurlijke boost te geven. Inmiddels is de natuur er hersteld en is het een puur, ruig natuurgebied geworden. De Schammer is geliefd bij wandelaars.

elke dag geopend 

Pekingtuin

baarn, Utrecht  -  Kom relaxen en vogeltjes kijken in de Pekingtuin in Baarn. Inclusief speeltuin en restaurants.

elke dag geopend 

Landgoed De Paltz

soest, Utrecht  -  Het is heerlijk wandelen op Landgoed De Paltz in Soest. Bewonder de villa en het koetshuis en trotseer het bijzondere doolhof.

elke dag geopend 

Schaapskooi Heidestein

zeist, Utrecht  -  Breng een bezoekje aan de Drentse heideschapen die op landgoed Heidestein in Zeist lopen. Bij de Schaapskooi leren kinderen veel leuke dingen over de natuur.

open op zondag - soms geopend op zaterdag 

Máximapark Utrecht

vleuten, Utrecht  -  Koningin Máxima opende hoogstpersoonlijk haar eigen Máximapark. Dit park is zo groot als de Utrechtse binnenstad en herbergt onder meer een speeltuin, een restaurant en diverse sportfaciliteiten.

elke dag geopend 

Birkhoven

amersfoort, Utrecht  -  Aan de rand van Amersfoort vind je de bossen van Birkhoven. Een prachtig natuurgebied om te wandelen, paardrijden of de hond uit te laten.

elke dag geopend 

Nimmerdor

amersfoort, Utrecht  -  Vroeger een landgoed, tegenwoordig een stadsbos. Nimmerdor is een gigantisch en sprookjesachtig bosgebied in Amersfoort met meerdere wandel- en fietsroutes.

elke dag geopend 

Natuurpark Stichtse Lustwarande

de bilt, Utrecht  -  Iedereen verlustigt zich in het natuurpark Stichtse Lustwarande. Ontdek de unieke gordel van buitenplaatsen van De Bilt tot aan Rhenen.

elke dag geopend 

Landgoed Den Treek-Henschoten

woudenberg, Utrecht  -  Landgoed Den Treek-Henschoten is een prachtig stukje natuur in de buurt van Woudenberg. In dit bosrijke gebied vind je kilometerslange wandel-, fiets- en ruiterroutes. Het bos is ook populair bij mountainbikers.

elke dag geopend 

Julianapark Utrecht

utrecht, Utrecht  -  Het Utrechtse Julianapark is een heerlijke bestemming voor een dagje natuur. Neem een boek mee, wat te drinken en een kleed en je bent er een paar uur zoet!

elke dag geopend 

De Soesterduinen

soest, Utrecht  -  Natuurgebied De Soesterduinen is het grootste stuifzandgebied van de provincie Utrecht. De duinen bestaan uit de Korte duinen en de Lange duinen en zijn erg geliefd onder lokale wandelaars en sportievelingen.

elke dag geopend 

Stadspark Schothorst - Natuur in Amersfoort

amersfoort, Utrecht  -  Graslanden, bossen en open water: Stadspark Schothorst is een park in Amersfoort met een afwisselend landschap! Wandel rond door de natuur en laat de kinderen ravotten in de natuurspeelplaats.

elke dag geopend 

UITagenda Utrecht natuurparken

UITagenda

Activiteit toevoegenWat te doen? Bekijk de volledige Natuurparken Utrecht UITagendaWat te doen vandaag? Bekijk de tips van de redactie

vrijdag

30 juli 2021Bezoek Kasteel GroeneveldBezoek Kasteel GroeneveldBezoek Kasteel GroeneveldBezoek Kasteel GroeneveldBezoek Kasteel GroeneveldBezoek Kasteel Groeneveldvrijdag 30 juli 2021

zaterdag

31 juli 2021Ontdek Fort bij RijnauwenOntdek Fort bij Rijnauwen - FamiliewandelingBezoek Kasteel GroeneveldBezoek Kasteel GroeneveldBezoek Kasteel GroeneveldBezoek Kasteel Groeneveldzaterdag 31 juli 2021

zondag

1 augustus 2021Ontdek Fort bij RijnauwenOntdek Fort bij RijnauwenOntdek Fort bij RijnauwenVaren door natuurgebied BotsholZwoele zomeravondwandeling in de Kaapse BossenNachtzwaluwen van het Leersumse Veldzondag 1 augustus 2021

maandag

2 augustus 2021Ontdek Fort bij RijnauwenVaren door natuurgebied BotsholZwoele zomeravondwandeling in de Kaapse BossenNachtzwaluwen van het Leersumse VeldOntdek Fort bij RijnauwenOntdek Fort op de Ruigenhoekse Dijkmaandag 2 augustus 2021

dinsdag

3 augustus 2021Ontdek Fort bij RijnauwenVaren door natuurgebied BotsholZwoele zomeravondwandeling in de Kaapse BossenNachtzwaluwen van het Leersumse VeldOntdek Fort bij RijnauwenOntdek Fort op de Ruigenhoekse Dijkdinsdag 3 augustus 2021

woensdag

4 augustus 2021Ontdek Fort bij RijnauwenVaren door natuurgebied BotsholZwoele zomeravondwandeling in de Kaapse BossenNachtzwaluwen van het Leersumse VeldOntdek Fort bij RijnauwenOntdek Fort op de Ruigenhoekse Dijkwoensdag 4 augustus 2021