Avontuurlijke natuurtocht door Het Verdronken Land van Zuid-Beveland


Beleef de hitte van het vuur in de glasblazerij in Leerdam

Avontuurlijke natuurtocht door Het Verdronken Land van Zuid-Beveland

Wandel mee tijdens een avontuurlijke tocht door geulen en over schorren en ontdek het grootste schorrengebied van de Oosterschelde en d Wandel mee tijdens een avontuurlijke tocht door geulen en over schorren en ontdek het grootste schorrengebied van de Oosterschelde en de bijzondere zoute planten en kustvogels die er voorkomen. Vooraf aanmelden verplicht. .

Een uitdagende tocht door geulen, over slikken en schorren in een gebied waar je normaal niet mag komen. Het Verdronken Land van Zuid-Beveland ligt in het zuidoostelijk deel van de Oosterschelde. De geschiedenis van het voormalige getijdenhaventje Rattekaai vormt het beginpunt van de excursie.Over schorren en door geulenVoortdurend is de Oosterschelde in beweging, dag en nacht en in weer en wind. Wie even de tijd neemt, ervaart dit aan den lijve. Je beleeft de Oosterschelde zoals je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Maak kennis met zilte planten als zeekraal, lamsoor en Engels slijkgras. Ontdek welke vogelsoorten er langs de waterlijn trippelen en op het schor leven. Kom meer te weten over de verdronken dorpen in de Oosterschelde en over de dynamiek van slik, wind en water die dit Verdronken Land hebben gevormd. Tips van de boswachter:
  • Trek laarzen aan

  • Trek oude kleren aan

  • Neem je verrekijker mee

  • Deze tocht gaat door geulen en over slikken en schorren. Om deel te nemen is het belangrijk om goed ter been te zijn. Daarbij is een goede conditie belangrijk.LET OP: Volgens overheidsbesluit zullen wij bij deze activiteit vragen naar uw Corona Toegangs Bewijs. Zonder dit bewijs kunnen wij u helaas niet toelaten tot de excursie. U vindt meer informatie over het Corona Toegangs Bewijs op de site van de Rijksoverheid.RoutebeschrijvingHaven Rattekaai is te bereiken vanaf de snelweg A58 via afslag 31 (Rilland). Volg de borden Tholen tot de eerste rotonde, neem hier de derde afslag. Neem hierna de eerste afslag links de Middenhof in. Volg de weg ter hoogte van de buurtschap naar rechts. Rijd deze helemaal uit tot de weg op de zeedijk omhoog gaat. Houd bij de dijkverhoging rechts aan. Via de kleine buurtschap bereik je na een paar honderd meter Haven Rattekaai. Bekijk hier de route op de kaart. Avontuurlijke natuurtocht door Het Verdronken Land van Zuid-Beveland

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.