Herfstvakantie aan het werk

Herfstvakantie aan het werk

Het thema Aan het werk en oude ambachten past perfect bij het decor van ons slot en de vesting. Loevestein is 663 jaar oud en wie zo oud is heeft veel verhalen te vertellen. In de herfstvakantie is er weer zon speciaal verhaal. Oktober is traditiegetrouw de maand van de geschiedenis, met dit jaar het thema aan het werk. Loevestein heeft sinds 1358 hl veel verschillende bewoners in en rondom het kasteel gehad. Zij hadden allemaal verschillende beroepen, van kasteelheer tot wasvrouw, alsook een heel aantal vergeten beroepen zoals ijzersmid en touwslager. Beleef geschiedenis in het echt en ontdek deze vakantie alles over de oude ambachten van Loevestein.
In het vakantieverhaal wordt gekeken naar de beroepen op Loevestein in de tijd van de Hollandse Waterlinie. Er waren toen vooral gevangenen en soldaten, maar het was in die tijd heel gewoon om je vrouw en kinderen mee te nemen. En die kinderen moeten ook naar school. Loevestein was in feite een klein dorp met beroepen als schoolmeester, bakker, vroedvrouw en dominee. Tegenwoordig zijn er gidsen in plaats van soldaten en is er geen kasteelheer maar een beheerder. En over 100 jaar? Wat voor beroepen zullen er dan zijn? De professionele gidsen vertellen het vakantieverhaal meerdere keren per dag.

Aan het werk
Het thema Aan het werk en oude ambachten past perfect bij het decor van ons slot en de vesting. In de Middeleeuwen reisden de touwslager, vlechter en ijzersmid mee met toernooien en trokken ze van stad naar stad. In de vesting kun je zelf zien hoe dat in zijn werk ging. Kom bij ze kijken en stel je vragen. De Meyden van Loevestein zijn present om je mee terug te nemen naar vervlogen tijden. In het weekend van 23 en 24 oktober laten zij kinderen op speelse wijze kennis maken met middeleeuwse gebruiken en gewoonten: ambachten, dansen, koken en spelletjes spelen. Om naar te kijken of om zelf mee te doen. Ook is de kasteelschutter dit weekend aanwezig om demonstraties te geven en een wapenschouw.

Donderdag 21 oktober komt de Touwslager en Smid
Vrijdag 22 oktober ook de Touwslage en Smid
Zaterdag 23 oktober komen De Meyden van Loevestein, de Kasteelschutter met wapenschouw en demonstratie, Touwslager, Smid en Vlechter
Zondag 24 oktober     De Meyden van Loevestein, Kasteelschutter met wapenschouw en demonstratie, Touwslager en Smid

Van 16 t/m 31 oktober is Loevestein elke dag open van 10:00 17:00 uur.

Herfstvakantie aan het werk

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.