Sinterklaas


Sinterklaas

Als Sinterklaas naar Nederland komt, dan slaapt hij in zijn kasteel: het Muiderslot. Hij nodigt alle kinderen uit om langs te komen tus Als Sinterklaas naar Nederland komt, dan slaapt hij in zijn kasteel: het Muiderslot. Hij nodigt alle kinderen uit om langs te komen tijdens de laatste twee weekenden van november en het eerste weekend van december. De poorten staan open tussen 10:00 en 17:00 uur en er is van alles te beleven. Ook is het Kasteel van Sinterklaas vanaf 23 november 2021 geopend van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10 en 17 uur. Dan wel zonder Sint, Pieten en het paard van Sinterklaas.

Sint activiteiten
De pakjes moeten ingepakt. De gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond. Tussen de bedrijven door geeft de goedheiligman alle kinderen graag de kans om even langs te komen op het Muiderslot. Binnen kunnen kinderen hun pietenvaardigheden oefenen, rondkijken in de pakjeskamer n de slaapkamer van Sint of lekker knutselen. Natuurlijk kan iedereen ook mooie tekeningen maken voor Sint en meehelpen met het schrijven van gedichten.

Praktische informatie

  • Tijdens de weekenden (20-21 & 27-28 november 2021 en 4-5 december 2021), geldt een toeslag van 3 euro p.p. op de reguliere entreeprijzen. Reserveer vooraf een kaartje met een starttijd. Daarna kun je tot sluitingstijd blijven.
  • Op doordeweekse dagen: van 23 november tot en met 3 december 2021 zijn kinderen welkom van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10 en 17 uur om de slaapkamer van Sint en de pakjeskamer te bewonderen. Ook kunnen zij hun pietenvaardigheden oefenen in een spelletjesparcours en mooie tekeningen maken. Sint, Pieten en het paard van Sinterklaas zijn er niet op doordeweekse dagen, omdat zij dan op cadeautjesjacht zijn. Met een speciale videoboodschap heet de goedheiligman de kinderen welkom en nodigt hen uit om zijn kasteel te ontdekken. Op doordeweekse dagen kun je een gewoon kaartje reserveren.

Sinterklaas

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.