Kids: modern stilleven


Kids: modern stilleven

Wat is een stilleven? Dat is een schilderij waarop je bijvoorbeeld eten kunt zien. Eens in de maand kun je je opgeven voor een creatieve workshop in het Muiderslot. Dan ga je aan de slag met een onderwerp dat past bij het kasteel en aansluit bij het seizoen. Samen met de workshopdocent bezoek je ook altijd een aantal plekken in het Muiderslot. Deze keer gaan we een modern stilleven maken.

Wat is een stilleven? Dat is een schilderij waarop je bijvoorbeeld eten kunt zien. Daarvan zijn er in de 17e eeuw ontzettend veel gemaakt. In het Muiderslot hangen ook verschillende stillevens met eten erop. Pauwenpastijen, wijn, oesters, olijven, zout en peper, er is van alles op te zien. Vooral eten voor volwassenen eigenlijk. Wij gaan tijdens deze workshop een stilleven maken met lekker eten voor kids: patat, kroketten, appelmoes, kaassouffls, milkshakes En alles wat jij maar lekker vindt.

Eerst gaan we in het Muiderslot op onderzoek uit. Daar ontdek je waar je allemaal op moet letten als je een stilleven maakt. Daarna gaan we naar het atelier van het kasteel om zelf aan de slag te gaan. Doe je mee?

Praktische informatie
Deze workshop kost 7,50 euro per kind (exclusief entreebewijs).
Het begint om 12:30 en duurt ongeveer anderhalf uur op 12 & 19 december 2021.
Wil je meedoen? Dan moet je twee dingen doen: reserveer een kaartje voor workshop en een entreebewijs voor het kasteel.
Geschikt voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Ouders zijn niet bij de workshop aanwezig.
 Alle materialen zijn aanwezig. De museumdocent helpt de kinderen.

Kids: modern stilleven

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.