Verwolde in winterslaap

Verwolde in winterslaap

AFGELAST

Dit evenement gaat vanwege de aangescherpte coronamaatregelen NIET door.
 Wat komt er allemaal bij kijken om zo’n historische inventaris voor het nageslacht te behouden? Als huis Verwolde winterklaar gemaakt wordt, krijg je als bezoeker een uniek kijkje achter de schermen. 

Terwijl de kasteelmedewerkers met house-keeping bezig zijn vertelt de gids je over het beheer en behoud van het huis met haar objecten. Er wordt gewerkt volgens de protocollen van de National Trust in Engeland. Op systematische wijze worden met speciale materialen alle objecten in de verschillende vertrekken klaargemaakt voor hun winterslaap.

In deze exclusieve ontvangst kom je als bezoeker ook op de etages die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. Hier bevinden zich de depots met collectiestukken zoals schilderijen, meubilair, kleding en de quarantaine kamer. De tocht voert naar de zolder waar je een prachtig uitzicht op de omgeving hebt en een blik kunt werpen in de machinekamer van de lift die in 1926 werd geïnstalleerd. 

Voor aanvang van de rondleiding staat koffie of thee met Verwolde Verwennerij klaar in onze Theeschenkerij.Het schitterende interieur van Huis Verwolde.

Bezoek Huis Verwolde op het mooie landgoed

Bekijk het originele interieur van Huis Verwolde als in 1776