Poorten Fort bij Abcoude open in het weekend


Poorten Fort bij Abcoude open in het weekend

De poorten van het Fort bij Abcoude zijn dit weekend open voor het publiek. Inwoners van Abcoude en omgeving kunnen van 10:00 tot 16:00 De poorten van het Fort bij Abcoude zijn in de winter van 2021 elk weekend open voor het publiek. Inwoners van Abcoude en omgeving kunnen van 10:00 tot 16:00 uur op de zaterdag en de zondag een ommetje maken over het fort. Vrijwillige poortwachters zorgen voor het openen en sluiten van de poorten. Dus wandelschoenen aan en een frisse neus halen en cultuur snuiven tegelijk.

Deze tijdelijke openstelling hoopt Natuurmonumenten, samen met de vrijwilligers, voort te kunnen zetten totdat een nieuwe ondernemer voor het fort is gevonden, die deze taak kan overnemen.

Natuurmonumenten is blij verrast dat naar aanleiding van onze oproep zich zoveel vrijwilligers hebben aangemeld om mee te helpen met de openstelling van het fort, vertelt Arjenne Bak, gebiedsmanager Natuurmonumenten. We hopen met de openstellingen tegemoet te komen aan de behoefte van de bewoners van Abcoude en omgeving om op het fort te wandelen en te genieten van de rust en natuur. De openstellingen van Fort bij Abcoude kunnen een succes worden als bezoekers het UNESCO Werelderfgoed met respect behandelen. Na zes weken evalueert Natuurmonumenten, samen met de poortwachters, de openstelling.

Op Fort bij Abcoude staat natuur, cultuur en rust voorop. Natuurmonumenten vraagt bezoekers dan ook zich aan de regels te houden. Honden aan de lijn, poep opruimen, op de paden blijven, afval mee naar huis nemen, geen vuur en versterkte muziek en geen priv-feestjes. Daarnaast is het belangrijk dat kinderen tot 12 jaar worden begeleid door een volwassene.

Forten zijn geen speeltuinen, legt Bak uit, Het lijkt misschien leuk en onschuldig om op de hellingen te klimmen, maar veel kinderen realiseren zich niet dat de helling in feite de achterkant van een gebouw is waar je aan de voorkant vanaf kunt vallen.

Ook poortwachter worden op het Fort bij Abcoude? Vele handen maken licht werk. Wil je ook helpen om Fort bij Abcoude open te stellen op de zaterdag en de zondag? Geef je dan op als vrijwillige poortwachter en stuur een e-mail naar boswachter Olga Ekelenkamp via o.ekelenkamp@natuurmonumenten.nl.

Adres: Molenweg 19, 1391 CH Abcoude

Poorten Fort bij Abcoude open in het weekend

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.