Wandeling met oliebollen door het westen van Tiengemeten


Wandeling met oliebollen door het westen van Tiengemeten

Kom uitwaaien op een winters Tiengemeten en geniet van de rust en de ruimte. Samen met de gids maak je een wandeling aan de westkant va Kom uitwaaien op een winters Tiengemeten en geniet van de rust en de ruimte. Samen met de gids maak je een wandeling aan de westkant van het eiland. Laat de vers gebakken oliebollen aan het einde van de wandeling je lekker smaken!

.

Ook in de winter is het genieten op Tiengemeten. De natuur kleurt ‘vijftig tinten bruin’, het is er stil en de vogels domineren het eiland. Geniet van het uitzicht, neem de weidsheid in je op en voel de wind door je haren. Na een mooie winterse wandeling over het eiland smaken de vers gebakken oliebollen meer dan heerlijk!UitwaaienDe natuur op Tiengemeten is iedere dag weer anders. Indrukwekkende wolken sieren de skyline en het water in het kommoeras kleurt eindeloos blauw. Grote groepen vogels strijken neer op het eiland, op zoek naar voedsel en beschutting. Met een beetje geluk zie je de zeearend overvliegen of spot je een ijsvogel of baardmannetje. Schotse hooglanders banen zich traag een weg over het eiland. Kom genieten van dit prachtige landschap en voel de wind in je haren.Programma wandelingDe gids van Natuurmonumenten ontvangt je in de haven op Tiengemeten. Na de start in het Bezoekerscentrum op Tiengemeten neemt de gids je mee voor een wandeling van 6 km door het westen. In dit deel van het eiland vind je de recreatiehaven, vakantiewoningen en de aardappelloods. Onderweg vertelt de gids je alles over deze gebouwen, de bijzondere bestaansgeschiedenis van Tiengemeten en de natuur aan deze kant van het eiland. Ook loop je langs de ruïne vlakbij de aardappelloods waar je in dit jaargetijde de burcht van de bever goed kunt zien. Natuurlijk geniet je ook van het uitzicht vanaf de Vliedberg. De wandeling eindigt weer in het Bezoekerscentrum waar je kunt smullen van vers gebakken oliebollen. De tocht duurt inclusief oliebollenstop ongeveer vier uur en gaat zowel over verhard als onverhard pad.Tips van de boswachter
 • Neem de pont om 10.00 uur.

 • Zorg dat je ruim op tijd voor vertrek van de pont aanwezig bent: de pont vertrekt namelijk stipt op tijd.

 • Parkeer gratis op het parkeerterrein in Nieuwendijk, vlakbij de pont (navigatie: Nieuwendijk 1 in Zuid-Beijerland).

 • Koop vooraf online je pontkaartje(s)

 • Trek stevige, hoge wandelschoenen of laarzen aan.

 • Kleed je warm aan.

 • Neem je verrekijker mee.

 • De activiteit duurt ongeveer 4 uur

 • De prijs is inclusief oliebollen en 1 (niet-alcoholisch) drankje

 • De huidige richtlijnen van de overheid, schrijven voor dat wij verplicht zijn om bij deze excursie - met horeca - de CoronaCheck te laten plaatsvinden. Zorg dus dat je een geldige QR-code kunt laten scannen. Meer informatie over het coronatoegangsbewijs vind je op de website van de Rijksoverheid.

 • Om 14.10 uur kun je weer met de pont terug naar vaste wal.

 • Met de wandeling kunnen geen honden mee: niet iedereen is namelijk dol op deze trouwe viervoeter.

 • Bij onvoldoende aanmeldingen kan deze wandeling geannuleerd worden.

Wandeling met oliebollen door het westen van Tiengemeten

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.