Amsterdams Kerstkoor


Amsterdams Kerstkoor

Op 18 december verzorgt Het Amsterdams Kerstkoor een aantal optredens op de binnenplaats van het Muiderslot. Het vierstemmige koor bren Op 18 december verzorgt Het Amsterdams Kerstkoor een aantal optredens op de binnenplaats van het Muiderslot. Het vierstemmige koor brengt een uitgebreid repertoire kerstliederen dat qua karakter goed aansluit bij het middeleeuwse kasteel in Muiden. Dit concert is een onderdeel van een reeks optredens in en rond Amsterdam.

Internationaal repertoire
Het vierstemmige Amsterdamse koor zingt a-capella klassieke liederen en daarnaast natuurlijk vele andere, hedendaagse nummers in verschillende talen. In het middeleeuwse Muiderslot zullen deze nummers nog beter tot hun recht komen. Ook het koor kijkt uit naar deze bijzondere ervaring

Traditie
Dirigente Marja Oldenhave is de grote inspirator van Het Amsterdams Kerstkoor, dat is ontstaan voor een eenmalig optreden in het Amsterdamse Bos in 2009. Daarvoor had Marja een aantal mensen uit diverse koren in Amsterdam bijeen gebracht. Dat bleek zon succes, dat er inmiddels sprake is van een traditie. In het twaalfjarige bestaan zijn optredens verzorgd op verschillende plekken in en rond Amsterdam zoals in musea, op stations, op de veerpont, van de Albert Cuyp markt tot de P.C. Hooftstraat en van het Leger des Heils tot de Hema en het Hilton Hotel.

Praktische informatie
De optredens van het Amsterdams Kerstkoor zijn gratis te beluisteren voor bezoekers met een geldig entreebewijs.
Tijd: van 13:00 tot 15:00 uur.

Amsterdams Kerstkoor

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.