1

Winter aan de kade




Winter aan de kade

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ook deze winter is er weer veel te beleven in het Maritiem Museum. De schepen in de museumhaven zijn prachtig verlicht en aan boord van de meer dan honderd jaar oude Geertuida zijn elke middag leuke workshops voor kinderen. Ontdek het Maritiem Museum, het leukste dagje weg tijdens de Kerstvakantie!

Kijk en ontdek!
Maak deze winter een reis door het heden, verleden en de toekomst van de maritieme wereld. Zie hoe onze wereld door de eeuwen heen in kaart werd gebracht en volg de ontdekkingsreis van Darwin, duik in de wereld van de offshore en laat je meevoeren door verhalen van migratie over zee in de expo Verankerd?!

Met de kids audiotour op 'Bestemming Havenstad' leren de kinderen alles over Rotterdam, de haven en de mensen die er wonen. Uitgeluisterd? Dan nog even een duik in de wonderlijke haven van Professor Plons- waar de kinderen spelenderwijs kennismaken met verschillende schepen en het werk in de haven. Er is een kleurwedstrijd, voorlezen voor kinderen van 3 - 8 jaar en in het paviljoen is het goed uitrusten met warme wafels en chocolademelk. Hier kun je ook je eigen kaart versieren.

Elke dag rondvaart
Maak een rondvaart van ca. 45 minuten door het Maritiem District en luister naar de verhalen van de schipper over de oude stadshavens van Rotterdam. Vraag naar afvaartijden en tickets bij de kassabalie. Wees er snel bij, want vol=vol.

 Bezoek maritiemmuseum.nl

Winter aan de kade
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.