OERRR braakballen pluizen op de Veluwe - Loenen

OERRR braakballen pluizen op de Veluwe - Loenen

Kom braakballen pluizen op de Groote Modderkolk in Loenen en ontdek wat uilen allemaal eten! Kom braakballen pluizen op de Groote Modderkolk in Loenen en ontdek wat uilen allemaal eten!.

Kom braakballen pluizen op het erf van de Groote Modderkolk. Ontdek jij de botjes van een bijzondere muis die hier leeft? De boswachter vertelt je bovendien alles over uilen en hun voedsel.BraakballenHap, slik, weg: uilen eten muizen met huid en haar op. De botjes, schedeltjes en vacht kunnen ze niet verteren. Als een prop braakt de uil de ze weer uit. Die droge, pluizige balletjes ga je met een loep en stokjes uit elkaar pluizen. Je zal verbaasd zijn over wat er allemaal in kan zitten. Met een handige zoekkaart ontdek je wat de uil gegeten heeft.WaterspitsmuisMisschien vind je botjes van de waterspitsmuis, die wil de boswachter graag houden. Waarom dat is zal hij je vertellen. Is je (o)pa of (o)ma nieuwsgierig? Die mag meekijken als je aan het pluizen bent.Praktische info
  • Koop van tevoren online een kaartje

  • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar

  • Kinderen kunnen alleen deelnemen onder begeleiding van een ouder of volwassene

  • Ouders of begeleiding betalen niet voor deze activiteit

  • Inclusief pluisdiploma

  • Inclusief een kopje koffie, thee of fris

  • Honden mogen helaas niet meeOERRR is overalZodra een kind de deur uitstapt, stapt het in OERRR. Want OERRR is overal: op straat, in de tuin en in het bos. OERRR is lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Een prachtige wereld ontdekken en spannende dingen in de natuur beleven. Gezond, gratis en altijd beschikbaar. Kijk snel op Wat is OERRR?

OERRR braakballen pluizen op de Veluwe - Loenen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.