Vroege vogels

Vroege vogels

Ervaar rust en vogelzang op de vroege morgen.

’s Ochtends vroeg zijn er nog maar weinig mensen op landgoed Staverden. Dan is het bos voor de dieren. Het afwisselende landschap met bos, akkers en water is ideaal voor veel vogels. Dit is de beste tijd om zangvogels te horen. Tijdens een wandeling door het bos, langs de beek en over akkers kunnen we de volgende soorten tegenkomen: zanglijster, bonte specht, zwartkop, tjiftjaf, roodborst, vink, winterkoning. We wandelen wat langer dan gebruikelijk. De Brasserie gaat pas om 11 uur open en dan is het gedaan met de rust. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 8:00 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Tip van de boswachter: de tocht voert over onverharde paden. Pas uw kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden.
  • Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden.
  • Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande button ‘Beschikbaarheid tonen’. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Beschikbaarheid tonen

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Vroege vogels

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.