Ontdek Fort bij Abcoude

Ontdek Fort bij Abcoude

Benieuwd naar wat er achter de poort van Fort bij Abcoude te zien en te beleven is? Ga zondag 17 juli op pad met een fortengids en ervaar de geschiedenis van het eerst gebouwde fort van de Stelling van Amsterdam!

Ronddwalen over het forteiland
Verscholen achter een groene wal ligt de kazerne van Fort bij Abcoude. Dit bakstenen fort bleek al tijdens de bouw achterhaald en ouderwets. Door de komst van de zwaardere brisantgranaat was de kazerne allesbehalve . Ronddwalend over het forteiland kun je je voorstellen hoe hier tijdens een mobilisatie honderden soldaten woonden.

Geschiedenis komt tot leven
Onder leiding van een ervaren fortengids komt het verhaal van Fort bij Abcoude tot leven. Je bezoekt het kruitmagazijn, ervaart de dikke muren van wel 1,8 meter en loopt door de slaapvertrekken van de soldaten. Je bekijkt een remise en vanaf het uitkijkpunt op het oostelijke zie je in de verte Fort bij Nigtevecht liggen.

UNESCO Werelderfgoed
Fort bij Abcoude maakt onderdeel uit van de Stelling van Amsterdam. Samen met de Nieuwe Hollandse Waterlinie vormt de Stelling van Amsterdam het UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies.

Ontdek Fort bij Abcoude

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.