We sluiten de linies


-advertentiepositie-



We sluiten de linies

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tijdens We Sluiten de Linies op Fort Maarsseveen vind je een verhalenverteller op het grasveld bij de vlaggenmast voor de Wipwatermolen. Hier staat ook een expert van Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Lichtroutes langs waterwerken, verhalenvertellers en forten van de Hollandse Waterlinies
Verscholen in het landschap liggen de Hollandse Waterlinies. Decennialang beschermden deze het westen van Nederland. In tijden van oorlog konden grote stukken land onder water worden gezet. Dit unieke wapen van Nederland wordt in de avonduren door verhalenvertellers en lichtprojecties in de schijnwerpers gezet.

Voor we sluiten de Linies slaan de vijf waterschappen en Rijkswaterstaat hun handen ineen en wordt het verhaal achter de werking van de waterwerken verteld.

8D podcast Geheim Water
In opmaat naar het event We sluiten de Linies is de 8D-audiopodcastserie Geheim Water gelanceerd. Een tiendelige serie waarin het boeiende en urgente verhaal van de waterschappen en hun waterwerken in het verleden, heden en toekomst van de Hollandse Waterlinies wordt verteld.

Laat je meevoeren door de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies tijdens We Sluiten de Linies op Fort Maarsseveen en het Complex Oud-Zuilen.

Verhalen en Uitleg
Tijdens We Sluiten de Linies op Fort Maarsseveen vind je een verhalenverteller op het grasveld bij de vlaggenmast voor de Wipwatermolen. Hier staat ook een expert van Waterschap Amstel Gooi en Vecht. De molenaars vertellen graag meer over hun molens.

 Bezoek odeaandehollandsewaterlinies.nl

We sluiten de linies
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.