Grebbelinie Bezoekerscentrum

Grebbelinie Bezoekerscentrum

In het Grebbelinie Bezoekerscentrum op het Fort aan de Buursteeg start het verhaal van n van de oudste waterlinies van Nederland: de Grebbelinie. In het Grebbelinie Bezoekerscentrum op het Fort aan de Buursteeg start het verhaal van n van de oudste waterlinies van Nederland: de Grebbelinie.

Het bezoek aan de interactieve expositie kan worden gecombineerd met een kijkje in de museumwinkel of mooie wandeling van ruim 2 km over het aarden Fort aan de Buursteeg, een Rijksmonument.

Diverse bunkers, kazematten en loopgraafreconstructies liggen langs de paden en via een fiets/wandeltunneltje kunnen beide zijden van het fort worden bezocht. Op een aantal plaatsen zijn houten soldaten te zien, die cruciale momenten verbeelden waarop de Grebbelinie werd ingericht ter verdediging.

Wisseltentoonstelling Rhenen
In de vijf jaar dat het Grebbelinie bezoekerscentrum bestaat hebben vele honderden families van militairen de expositie bezocht en documenten en fotos geselecteerd van militairen die gediend hebben in de gemeente Rhenen; op de Grebbeberg of in de omgeving van Achterberg. Op de fotos betreft bestaat er een kans dat familieleden een oom op opa op een groepsfoto herkennen. In de vitrines liggen voorwerpen die op de Grebbeberg zijn gevonden en een fotoalbum van een artillerist: op n van de foto's zien we het geschut in Ouwehands Dierenpark, verdekt opgesteld in de speeltuin. Met het verzamelen en tentoonstellen wil het bezoekerscentrum de herinnering aan de geschiedenis levend houden en recht doen aan de duizenden militairen die in 1940 dienden om ons land te verdedigen.

Leuk voor kinderen
Voor kinderen is er een leuk en actief soldatenpad (4 t/m 8 jaar) en een speurtocht (9 t/m 12 jaar) Ook kunnen er op afspraak rondleidingen worden aangevraagd die worden begeleid door een deskundige gids.

Restaurant Grebbelounge
Het bezoek kan worden afgewisseld of afgesloten bij Restaurant Grebbelounge, met een prachtig terras waar genoten kan worden van koffie, lunchen, loungen en dineren.

Openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag, donderdag en vrijdag: 10.00-17.00 uur
Woensdag, zaterdag en zondag: 12.30-16.00 uur

Grebbelinie Bezoekerscentrum

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.