Maria Mater - Kamerkoor Victoria bezingt Maria




Maria Mater - Kamerkoor Victoria bezingt Maria

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Victoria bezingt ontroering door de Moeder.

Op zondagmiddag 22 mei in de Mariamaand, en een week na Moederdag, zingt Kamerkoor Victoria in Mater Maria een keur van de mooiste muzikale odes aan Maria, de Moeder. Onder leiding van Robert van der Vinne en met muzikale begeleiding door een barokensemble van Mimi Mitchell, voert Kamerkoor Victoria met solisten Lieke Coenraad en Cynthia Groesz het ontroerende Stabat Mater van Pergolesi uit, in een unieke bewerking voor vier stemmen. Daarnaast brengt Victoria altijd zelden uitgevoerde oude muziek, die simpelweg te mooi is om niet meer gehoord te worden.

Maria; de draagster van groot lijden. Door de eeuwen heen keerden velen zich naar haar om zich gesteund en gedragen te weten. Vele componisten lieten haar lot bezingen. Haar lijden en kracht inspireerden, wat prachtige muziek opleverde. In dit concert brengt Kamerkoor Victoria een bloemlezing uit muziek geïnspireerd door Maria, geschreven door Pergolesi, Charpentier, Rachmaninov, Tavener en De Victoria, de naamgever van het koor.

Victoria is een vier jaar geleden opgericht kamerkoor uit Weesp, dat met veel enthousiasme vooral oude muziek zingt onder leiding van Robert van der Vinne. Behalve koordirigent is hij koorzanger met een indrukwekkende staat van dienst in koren als Collegium Vocale Gent, La Chapelle Royale en Cappella Amsterdam. Kamerkoor Victoria wil met haar unieke producties mensen kennis laten maken met muziek die te mooi is om vergeten te worden. Het koor wil daarmee haar publiek ontroeren.


Na de uitverkochte concerten van de kameropera Dido & Aeneas in oktober vorig jaar, nu weer een concert om naar uit te kijken en moeder mee te verrassen. Na afloop van het concert in de sfeervolle Van Houtenkerk, kan men onder het genot van een drankje met elkaar napraten.

 Bezoek www.kamerkoorvictoria.org