Ridderfest

Ridderfest

Kom jij op z’n middeleeuws feest vieren? Tijdens Pinksteren komt de adellijke elite van de middeleeuwen op bezoek bij het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Ben jij net zo ridderlijk of hoffelijk? Ontdek het tijdens Ridderfest, van 4 t/m 6 juni.

Het museum wordt overspoeld door ridders: vroege middeleeuwen, late middeleeuwen en alles ertussenin. Je ontdekt in alle eeuwen kampementen van ridders en hun gevolg. Hoe werd men tot ridder geslagen en hoe werden harnassen gemaakt? Ga het zelf bewonderen.

Zoek je wat meer rust op? Ontdek hoe je schrijft als een monnik (met ganzenveer!), leer je netjes gedragen aan de middeleeuwse eettafel of bewonder oude ambachten en bezigheden. Bijzondere entertainers uit de middeleeuwen doen je versteld staan met hun kunsten.

Als je liever zelf aan de slag gaat, dan is er ook genoeg te beleven. Kinderen doen mee met riddertrainingen en leren op een speelse manier de middeleeuwse vechttechnieken. Ook voor volwassenen zijn er trainingen: start met jouw training tot meesterzwaardvechter. Of ontwerp je eigen wapenschild, waarop de belangrijkste eigenschappen van je familie of gezelschap afgebeeld staan. Rondom het marktplein zijn er ook genoeg middeleeuwse spelletjes te spelen, zoals steltlopen, steentjes gooien of ringsteken. En de verliezer.... die mag aan het schandblok!

Er valt genoeg te bewonderen dit weekend; je maakt van dichtbij mee hoe ridders, jonkvrouwen en hun hof leefden tijdens de middeleeuwen. Mis het niet in het preHistorisch Dorp! Tickets voor Ridderfest kosten € 12,50 per stuk. Let op: er is een beperkte beschikbaarheid van tickets.

Ridderfest

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.