Lezing Architectonische bouw Loevestein

Lezing Architectonische bouw Loevestein

Een lezing in de waterreeks, waarin Haro van Galen vertelt over de architectonische bouw in en om Loevestein. In 2022 organiseert Slot Loevestein, passend bij de tentoonstelling Denkend aan water een lezingenreeks met het thema water. Acht lezingen worden verspreid over het jaar gegeven met in elke maand een college over een relevant onderwerp uit de geschiedenis van Loevestein of een actualiteit die daaraan raakt.

Het bijwonen van de lezing zelf is gratis, maar er is wel een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig. Abonnementen en museumkaarten zijn geldig. Een museumticket koop je online of aan de kassa.


Slot Loevestein en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat kunnen we leren over de bouw van Loevestein met betrekking tot water?
Op zondag 12 juni is de derde lezing in de waterreeks, waarin Haro van Galen vertelt over de architectonische bouw in en om Loevestein. Haro is lid van de archeologische Werkgroep Loevesteyn en heeft jarenlang archeologisch en bouwhistorisch onderzoek gedaan in de vesting en in en rond het kasteel. Wat vertelt dit onderzoek over de relatie van Loevestein met water? De lezing is inbegrepen bij je museumbezoek en begint om 14.30 uur.
Meld je snel aan via de website.

Lezing Architectonische bouw Loevestein

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.