Lentevaartocht over de Nieuwkoopse Plassen

Lentevaartocht over de Nieuwkoopse Plassen

Maak dit voorjaar kennis met ht best bewaarde geheim van het Groene Hart. Maak dit voorjaar kennis met hét best bewaarde geheim van het Groene Hart..

Tijdens deze lentevaartocht maak je kennis met de Nieuwkoopse Plassen. Dit laagveenmoerasgebied is hét best bewaarde geheim van het Groene Hart. Onze fluisterboot Blauwjantje doet de mooiste plekjes van de omgeving aan. Het seizoen bepaalt waar we in het bijzonder naar kijken. TrekvogelsDe Nieuwkoopse Plassen is een oase van rust middenin de drukke Randstad. Het natuurgebied wordt geroemd om de vele purperreigers, zwarte sterns en lepelaars die er leven. In het voorjaar kijk je kilometers ver uit over de gemaaide rietlanden. Daar zie je deze trekvogels vliegen die vanaf april terugkeren vanuit hun overwinteringsgebieden. Ze komen naar Nieuwkoop om te broeden en hun jongen groot te brengen. Elk voorjaar is het weer een feest om dit schouwspel waar te nemen!HooilandjesIn diezelfde periode kleuren ook de bloemrijke hooilandjes roze, geel en paars van koekoeksbloem, dotterbloem en moeraskartelblad. Wat later - vanaf eind mei - is langs de waterkant volop gele lis te vinden.Praktische informatie
  • We varen met een open fluisterboot. Neem regenkleding mee als er neerslag wordt verwacht. In de maanden mei en juni is het verstandig een anti-muggenmiddel mee te nemen.

  • Deze vaartocht duurt ongeveer 2 uur.

  • Wees minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig

  • Een verrekijker en fotocamera komen altijd van pas

  • We verzamelen bij Restaurant Tijsterman, Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid.

  • Bij (zeer) gevaarlijk weer kan Natuurmonumenten besluiten om de vaartocht te annuleren. U wordt hierover uitsluitend per e-mail geïnformeerd. Controleer voor aanvang van de tocht dus altijd uw e-mailinbox.

  • Het last minute telefoonnummer is uitsluitend vanaf één uur voor aanvang van deze vaartocht bereikbaar. Voor die tijd heeft het geen zin om dit nummer te bellen.

  • Voor algemene vragen kunt u op werkdagen telefonisch contact opnemen met onze afdeling Ledenservice via (033) 479 71 11

  • De boot is geschikt voor mensen met een rolstoel. Mensen die hiervan gebruik willen maken worden verzocht hun ticket via de Ledenservice te kopen. De Ledenservice is bereikbaar via (033) 479 71 11 (tijdens kantooruren)

  • honden kunnen helaas niet mee aan boord m.u.v. hulphonden

Lentevaartocht over de Nieuwkoopse Plassen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.