Rondleiding met gids op Fort bij Spijkerboor (incl. entree)

Rondleiding met gids op Fort bij Spijkerboor (incl. entree)

Bekijk Fort bij Spijkerboor van binnen en van buiten met een gids! Tijdens de rondleiding bezoek je ook het unieke en originele draaiko Bekijk Fort bij Spijkerboor van binnen en van buiten met een gids! Tijdens de rondleiding bezoek je ook het unieke en originele draaikoepelgeschut..

Fort bij Spijkerboor, bekijk het van binnen en van buiten! Het verdedigingswerk van de Stelling van Amsterdam in de Beemster komt tot leven tijdens deze stevige rondleiding van circa 1,5 uur. Onze gids vertelt je alles over de geschiedenis en bijzondere natuur op en rond het fort. Voor of na de rondleiding kun je zelf nog verder rondkijken.Fort bij Spijkerboor van binnenHet fort heeft een verleden als verdedigingswerk én als gevangenis. Onze enthousiaste gidsen laten je alle bijzondere plekken op het fort zien: de celblokken, oude munitiekamers, de keuken met enorme kookketels en het unieke draaikoepelgeschut. Voel hoe koel en vochtig het fort is. Je zult er maar moeten leven, werken en slapen...Natuur rond het fortDe buitenruimte op en rond het fort is een klein natuur- en rustgebied geworden. Het fort is afgedekt met duinzand. Daardoor groeien er planten die verder alleen in de duinen voorkomen. De gangen naar de voormalige hefkoepels zijn ingericht als vleermuisonderkomen. En de fortgracht? Dat is een geliefde vaste en tijdelijke verblijfplek van vele soorten watervogels.Handig om te weten
  • Het ticket dat je hier boekt, is inclusief entree.

  • Online boeken kan tot 10.00 uur 's ochtends van de bezoekdag. Na 10.00 uur kun je aan de balie van het fort terecht.

  • Per rondleiding maximaal 12 personen en vol = vol dus kom op tijd.

  • De rondleidingen starten om 11.30 uur, 12.00 uur, 13.30 uur, 14.00 uur. 

  • Duur van de rondleiding is circa 1,5 uur. Het geschut is alleen bereikbaar via een smalle, steile ladder. Mensen die slecht ter been zijn en kleine kinderen kunnen vlakbij even wachten en een filmpje kijken.

  • Het beklimmen van het geschut geschiedt op eigen risico.

  • Trek stevige schoenen aan!

  • In het fortcafé kun je voor of na de rondleiding genieten van Beemster vruchtensap, thee en koffie, koek of appeltaart.

  • De rondleidingen zijn niet geschikt voor mindervaliden.

Rondleiding met gids op Fort bij Spijkerboor (incl. entree)

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.