Open dag Fort bij Spijkerboor

Open dag Fort bij Spijkerboor

Verken Fort bij Spijkerboor zelf met een routebeschrijving! Verken Fort bij Spijkerboor zelf met een routebeschrijving! .

Verken Fort bij SpijkerboorTijdens de open dagen kun je Fort bij Spijkerboor op eigen houtje verkennen. Aan de hand van een uitgebreide routebeschrijving en informatiebordjes in het fort kom je alles te weten over dit fort; één van de grootste van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam. Kijk rond in de slaapvertrekken en waslokalen van de soldaten, de legerkeuken met enorme kookketels, de kapel en de gevangenis. Alsof het fort gisteren verlaten werd!In 2022 is het fort van 3 april t/m 18 september op zondagen open van 11.00 tot 16.00 uur. Daarnaast is het fort geopend op 18 april (tweede paasdag), 26 mei (hemelvaartsdag) en 6 juni (tweede pinksterdag).Geschutskoepel en rondleidingenWil je de geschutskoepel bezichtigen? Dit kan alleen tijdens een rondleiding met een gids. Deze rondleidingen starten om 11.30, 12.00, 14.00 en 14.30 uur. Hiervoor kun je online tickets bestellen (de ticketprijs is entree fort + rondleiding).De rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur en vol = vol.Tips
  • Boek vooraf online een entreeticket.

  • Wil je entree + rondleiding> Boek dan je tickets hier.

  • In het fortcafé kun je terecht voor Beemster vruchtensap, thee/koffie, koek en appeltaart.

  • Honden mogen niet mee.

  • Let op: het geschut is (alleen tijdens rondleidingen) toegankelijk via een smalle, steile ladder. Mensen die slecht ter been zijn en kleine kinderen kunnen tijdens wachten even een filmpje kijken.Teambuilding en vergaderenVoor een dagje teambuilding of vergaderen kun je ook op het fort terecht. Kijk voor meer informatie op www.bijkloeke.nl of stuur een e-mail naar info@bijkloeke.nl.
Open dag Fort bij Spijkerboor

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.