Zeehondentocht met Engelsmanplaatlanding (Vriendschap)

Zeehondentocht met Engelsmanplaatlanding (Vriendschap)

Tijdens deze boottocht vertellen wij je over het prachtige gebied en nemen je mee naar een zeehondenbank. Vervolgens varen we door naar Tijdens deze boottocht vertellen wij je over het prachtige gebied en nemen je mee naar een zeehondenbank. Vervolgens varen we door naar Engelsmanplaat waar we een plaatlanding gaan maken..

We vertrekken vanaf veersteiger van Schiermonnikoog en varen over Werelderfgoed Waddenzee. Aan boord vertellen wij over dit prachtige gebied en nemen je mee naar een zeehondenbank. Daar genieten we, rustig drijvend, van deze grote zoogdieren.Vervolgens varen we door naar Engelsmanplaat waar we een plaatlanding gaan maken. Je wandelt hier een stukje op de bodem van de zee. Ook kun je even het beroemde hoge vogelwachtershuisje bekijken.Na de landing stap je weer aan boord van het schip en varen wij terug naar Schiermonnikoog.Praktische informatie
  • LET OP: om op Engelsmanplaat te komen moet je een stukje door het water, afhankelijk van omstandigheden kan dit best heuphoogte zijn. Neem dus extra kleding en een handdoek mee. Desgewenst kun je wadloopschoenen huren via waddenschipper. Dit kan tot 24 uur tevoren.

  • deze tocht duurt circa 3 tot 3,5 uur

  • er kunnen maximaal 60 personen mee; het minimum aantal personen is 15

  • start- en eindpunt: veersteiger van Schiermonnikoog; kom je met de fiets naar de veersteiger? Plaats deze dan in de fietsenrekken aan de zuidelijke kade (achter het hek aan het einde van de veerdam).

  • geschikt voor alle leeftijden, mits goed ter been in verband met het aan boord gaan via een ladder

  • Voor kinderen onder de 3 jaar en voor honden geldt een bijdrage van €5,00, gelieve dit contant mee te nemen voor de schipper. N.B. de hond kan niet mee met de landing op Engelsmanplaat.

  • Aan boord zijn tegen contante betaling verrekijkers te huur

  • neem zelf een handdoek en extra (korte) broek mee

  • aan boord zijn drankjes en koek verkrijgbaar tegen contante betaling, er is géén pin aanwezigDeze activiteit wordt georganiseerd door Waddenschipper in samenwerking met VVV Schiermonnikoog.

Zeehondentocht met Engelsmanplaatlanding (Vriendschap)

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.