1

Rooftop Cinema


-advertentiepositie-



Rooftop Cinema

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Geniet van een volledig verzorgde avond en een geweldige film. Of het nou een romantische komedie is met je date, een lekkere actiefilm met je maten of een magische animé - Forum Groningen biedt de beste openluchtbioscoopervaring voor iedereen. Je Rooftop Cinema-avond laat niets te wensen over! Hapjes en drankjes worden volledig verzorgd door NOK en zitten bij de ticketprijs inbegrepen.

Je krijgt:
- 1 filmticket
- Welkomstdrankje
- Pauzedrankje

25 jaar The Big Lebowski | wo 5 juli
ROOFTOP CINEMA

Tijd om een feestje te vieren, man. Deze legendarische film uit het oeuvre van Joel en Ethan Coen viert dit jaar haar 25e verjaardag, en dat verdient wel een chill partijtje. Kom verkleed en vibe in je badjas, dans op je badslippers en drink een lekkere White Russian, zoals het een dude betaamd!

Jeff Lebowski, a.k.a. ‘The Dude’, leidt een rustig hippie-leventje dat plotseling verstoord wordt door een stel gangsters dat bij hem inbreekt, hem in elkaar slaat en op zijn tapijt pist. Al snel blijkt dat ze zich vergissen en het eigenlijk gemunt hebben op een naamgenoot van The Dude. De situatie loopt volledig uit de hand en mondt uit in een bijna onbegrijpelijke maar daarom niet minder hilarische sequentie van bizarre gebeurtenissen, hallucinogene dromen en wonderlijke dialogen.

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld | 117 minuten | met pauze
Première Barbie | wo 19 juli
ROOFTOP CINEMA

Life in plastic, it’s fantastic! In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent.

Met een Oscar genomineerde regisseur Greta Gerwig (’Lady Bird’, ‘Little Women’), een scenario geschreven door Noah Baumbach (‘Marriage Story’, ‘The Squid and the Whale’) en een cast vol met sterren (o.a. Margot Robbie en Ryan Gosling) belooft deze film fantastisch te worden.

Vier de landelijke première met ons mee tijdens Rooftop Cinema met hysterisch roze drankjes en een hoop glitter. Dos je op als je favoriete Barbie, Ken, Midge of Allan en geniet van een heerlijke avond in roze en plastic.

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld | 100 minuten | met pauze

Spirited Away | Wo 2 aug
ROOFTOP CINEMA

Spirited Away, een van de meest bekende animes ooit gemaakt, is wellicht de grootste pracht van de animatiewereld van deze eeuw.

De 10-jarige Chihiro verhuist met haar ouders naar een nieuw huis op het Japanse platteland. Nadat ze een verkeerde afslag hebben genomen op een bospad, ontdekken Chihiro en haar ouders een pretpark met een kraam met een assortiment aan eten. Tot haar verbazing beginnen de ouders van Chihiro te eten en veranderen dan in varkens… In dit bovennatuurlijke rijk ontmoet Chihiro een groot aantal personages en doorstaat ze arbeid in een badhuis voor geesten, in afwachting van een hereniging met haar ouders.

De magie van deze film gaat veel verder dan simpele, mooie geanimeerde illustraties en een ontroerend, goed gemaakt verhaal; de film geeft ook op prachtige wijze de Japanse cultuur weer voor een internationaal publiek.

Japans gesproken, Nederlands ondertiteld |124 minuten | met pauze

Saturday Church | wo 16 aug
ROOFTOP CINEMA PRIDE EDITION

We vieren Pride Groningen met een exclusieve vertoning van de indie musical Saturday Church. In dit hartverwarmende queer sprookje worstelt Ulysses, een verlegen 14-jarige jongen uit The Bronx, met zijn seksuele identiteit. Na de dood van zijn vader maken zijn moeder, broertje en conservatieve tante Ulysses het leven zuur, nadat hij betrapt werd op de hakken van zijn moeder. Ook op school wordt hij gepest. Hij vindt een ontsnapping door een eigen fantasiewereld vol dans en muziek te creeëren. Wanneer hij liefdevol onder de vleugels wordt genomen door een groep transgender vrouwen, neemt Ulysses' leven een positieve wending. La La Land meets Moonlight.

Engels gesproken, Engels ondertiteld | 92 minuten | met pauze

 Bezoek forum.nl

Rooftop Cinema
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.