1

Kriebelbeestjesdag




Kriebelbeestjesdag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

GaiaZOO vindt het belangrijk om de aandacht te vestigen op de natuur om ons heen. Want ook in onze eigen Limburgse ‘achtertuin’ leven allerlei bijzondere dieren! Hoe meer biodiversiteit (hoe meer verschillende soorten), des te gezonder een leefgebied is. GaiaZOO wil de natuur graag gezond houden en vind het belangrijk dat de natuur in GaiaZOO het goed heeft. Daarom organiseert GaiaZOO op 26 juni 2022 een Kriebelbeestjesdag!

Wat kun je allemaal beleven?
Een regenworm wroet in de grond, een pissebed verstopt zich onder een steen en een sprinkhaan hopt van blad naar blad. Wil jij weten welke kriebelbeestjes in het water leven? Of in de bodem? Kom dan op 26 juni naar GaiaZOO en ontdek alles over kriebelbeestjes bij de diverse kraampjes of tijdens mini-excursies!

Vis met natuurorganisatie IVN naar waterbeestjes of bagger naar bodemdiertjes, knutsel bloembommen samen met GaiaZOO en ga op onderzoek uit tijdens de Insecten Inspectie of een Spinnen Safari! Bij de kraam van Wageningen Universiteit wordt er ook druk gezocht naar allerlei insecten. Met microscopen kun je kriebelbeestjes van wel héél dichtbij bekijken en speurneuzen kunnen op pad met een speurtocht. Tijdens de Kriebelbeestjesdag is er van alles te beleven voor jong en o

 Bezoek www.gaiazoo.nl

Kriebelbeestjesdag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.