Een avond met Joop


-advertentiepositie-



Een avond met Joop

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Geen betere aanleiding voor een eerbetoon aan Joop Zoetemelk dan de start van de Ronde van Spanje in Nederland: La Vuelta Holanda. De Tour van ’80 is een wielertheatershow in multidisciplinaire setting: muziek, toneel, beeldend proza, fijnzinnige poëzie, maar ook theatrale interviews.

Bijna even onverslaanbaar als de Ploeg Post brengt een kopgroep van artiesten met een groot wielerhart een theatrale, muzikale en literaire ode aan Joop Zoetemelk. Wilfried de Jong weet dat de strijd in de wielersport is zoals het echte leven. Mart Smeets etaleert zijn persoonlijke herinneringen aan de onuitwisbare hoogtepunten uit de Vuelta 1979 en de Tour de France van 1980. Eric Corton blikt terug op de maatschappelijk-historische context van die Vuelta- en Tourweken. Bert Wagendorp heeft zich verplaatst in de manipulator en het wezen Peter Post en schreef aldus een akte voor de show.

Verschillende jonge bekende vocalisten wagen zich aan het hitparade-repertoire uit die dagen. Daarbij begeleid door de muzikale grootmeesters van Ocobar, bekend van het TV-programma Holland Sport. En de kopman zal ook op de afspraak zijn: Joop Zoetemelk toont elke voorstelling zijn gele trui op het toneel. In het gezelschap van enkele van zijn trouwe Raleigh-ploegmakkers zoals Leo van Vliet, Henk Lubberding en Johan van der Velde.

 Bezoek www.chasse.nl

Een avond met Joop
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.