Where There is Light




Where There is Light

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De behoefte om mentaal welzijn opnieuw te kalibreren, te reflecteren en te centreren na onzekere jaren, dreef kunstenaar Tamara Shogaolu tot het ontwikkelen van Where There is Light. Geïnspireerd op het Panamese regenwoud, is Where There is Light een interactieve installatie die mentaal welzijn combineert met de natuur door middel van technologie door bezoekers in staat te stellen zich onder te dompelen in een regenwoud.

Bezoekers kunnen de lidar-gegevensprojecties van het regenwoud in hun eigen tempo verkennen en met de ruimte communiceren door beweging en adem, waarbij het bos reageert op bewegingen en ademhaling. De beelden worden gecombineerd met geluidsopnames uit het regenwoud in Panama gedurende een cyclus van 24 uur. De beelden en geluiden veranderen voortdurend van dag naar nacht, waardoor bezoekers een andere ervaring krijgen, afhankelijk van het tijdstip van hun bezoek.

De installatie zal gedurende vijf dagen draaien in het centrale ADE-knooppunt en de iconische Westerkerk. Deze ervaring is gratis geopend met de ultieme hoop dat het ons allemaal motiveert om tijdens onze dagen een moment te nemen om contact te maken met de natuur en uiteindelijk de heilige ruimtes, die regenwouden zijn, te beschermen.

De installatie is gemaakt in opdracht van Amsterdam Dance Event.

 Bezoek www.amsterdam-dance-event.nl

Where There is Light
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.