1

Tentoonstelling Wat Blijft
Tentoonstelling Wat Blijft

Wat Blijft komt aan wal
Varende tentoonstelling komt aan wal. Wat Blijft toont de vele bijzondere verhalen die zijn verzameld tijdens een reis over de 122 kilometer lange Zuid-Willemsvaart. De oorspronkelijk varende tentoonstelling ‘zakte’ op binnenvaartschip Oostenwind het gehele kanaal af: van Den Bosch via Veghel en Weert naar Maastricht en Luik. Tijdens de reis zijn verfilmde verhalen, voorwerpen, schilderijen, borduurwerken en foto’s verzameld. Al deze verhalen worden nu in een totaalinstallatie aan land gepresenteerd in het Koetshuis van Het Noordbrabants Museum.

Vaarroute voltooid
Wat Blijft is de afsluitende tentoonstelling van het meerjarige kunstproject Dat Wat Blijft. Het project was een initiatief van beeldend kunstenaar Monique Broekman en co-curator Alexandra van Dongen en kwam tot stand in stand in samenwerking met de bewoners en ondernemers aan de Zuid-Willemsvaart. De installatie in het schip was een work in progress en werd telkens aangepast door de onverwachte inbreng van de participanten. Nu de vaarroute is voltooid, worden alle verzamelde verhalen en objecten gepresenteerd in het Koetshuis onder de titel Wat Blijft.

Kunstenaar Monique Broekman over Dat Wat Blijft:
“Ik woon zelf aan de Zuid-Willemsvaart in Den Bosch en kijk uit op de mooie oude huizen aan de overkant van het kanaal, met daarachter de Sint-Janskathedraal. Tijdens Dat Wat Blijft leer ik mijn overburen – en hun verhalen – steeds beter kennen. We maken allemaal onderdeel uit van de geschiedenis van de Zuid-Willemsvaart. Maar we creëren ook allemaal onze eigen geschiedenis langs het kanaal. In Wat Blijft worden al deze verhalen bewaard voor de toekomst.”

Tentoonstelling Wat Blijft
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.